DEBAT:

Placering af ny multihal i Værløse

Af Mogens Daniel Bruun, Bjørnsholmvej 8, 3500 Værløse
Som formand for Værløsehallerne finder jeg det nødvendigt at korrigere/rette nogle forhold i den verserende debat om, hvor en ny multihal i Værløse skal placeres.
Det bliver nævnt, at offentlige transportmuligheder til den nye hal ikke spiller nogen rolle. Altså helt ærligt, så er det da bedre at placere en hal lige ved siden af Bymidten, S-togsstationen og 5-6 buslinjer end 1,6 km fra stationen, hvor der kommer én buslinje.
Det bliver nævnt, at der er store parkeringsproblemer ved Værløsehallerne. Det er usandt! Inden for 200 meter fra Værløsehallernes hovedindgang er der hundredevis af parkeringspladser, åbne som overdækkede, idet alle P-pladser øst for Bymidtens Røde Plads er inden for 200 meters afstand.
Det bliver også nævnt, at en Søndersøplacering giver store synergimuligheder mellem nogle forskellige idrætsgrene. Man nævner basket, gymnastik, svømning og fodbold – fint, men absolut ikke noget unikt.
Men med en placering ved Værløsehallerne vil der kunne opnås synergier mellem håndbold, badminton, tennis, skydning, fodbold, billiard og 3-5 nye klubber, der får Værløsehallerne som sin primære lokation, og vi bliver derved Nordsjællands største idrætscenter, en helt unik mulighed. I en ny hal ved Værløsehallerne vil der være mulighed for fodboldklubben at få fast banetid om vinteren til indendørsfodbold i stedet for, at de i dag skal til Farum.
I en ny hal ønsker mange, at der indrettes et foreningsdrevet motions-/fitnesscenter. Ved en placering ved Værløsehallerne kan et sådant motionscenter også være aktuelt for både hele Skovgården og alle Rådhusets medarbejdere.
Driftsformen ved Værløsehallerne er allerede på plads, idet IF Værløse allerede driver Værløsehallerne og meget nemt kan inkludere en ny hal, fordi personale, organisation, bestyrelse og vedtægter har fungeret i 30 år, mens det skal bygges op helt fra bunden i Søndersø.
Klubberne i Værløsehallerne har allerede et tæt samarbejde med Syvstjerneskolen, Lille Værløse Skole, Søndersøskolen og de tilhørende FFO'er, og der er DAGLIGT skemalagte aktiviteter for disse børn i Værløsehallerne. Så både børn, lærere og pædagoger er vant til at gå til Værløsehallerne.
Argumenterne for en central placering af en ny hal er derfor meget stærke, og vi appellerer til at alle straks og aktivt bakker op om dette. Beslutningen skal tages på byrådsmødet nu på onsdag den 4. september kl. 18.00.
Med venlig hilsen
Mogens Daniel Bruun
Formand for IF Værløse/Værløsehallerne

Publiceret 01 September 2013 21:42