Den forkerte vej

Af
Torben Nielsen Spidskandidat for Liberal Alliance Aabenraa Svangkærvej 6

Smedeby 6340 Kruså

Dansk Arbejdsgiver Forenings nyhedsbrev Agenda kunne forleden meddele, at Aabenraa kommune nu er indtrådt i et trist selskab, over de kommuner i Danmark hvor mere end 25%! af befolkningen i den arbejdsdygtige alder er på offentlig forsørgelse.
 
I Liberal Alliance Aabenraa ser vi dette som intet mindre end en katastrofe. Det er en katastrofe for den enkelte borger, som er blevet afhængig af hjælpen. Det er ligeledes også et tegn på en katastrofal prioritering af kommunens erhvervsindsats, da vi med vores geografiske placering ikke burde være i dette selskab. 
 
Rebild kommune i Nordjylland havde i 2012 19% af befolkningen i den arbejdsdygtige alder under forsørgelse – 6% færre end Aabenraa kommune, og her kan der næppe være tale om en geografisk fordel.
 
Rebild kommune havde i 2012 6,9% af det totale indbyggerantal som offentligt ansatte, Aabenraa kommune 9,1%! Det må være åbenlyst for enhver, at der kan og skal skæres i administrationen i Aabenraa kommune – og det vel og mærke i de ”kolde hænder”.
 
Til sidst kan det nævnes, at Rebild lå på plads 16 i kategorien ”overordnet vurdering af erhvervsvenligheden” i Dansk Industris seneste indeks, Aabenraa lå på plads 31.
 
I stedet for en opprioritering af erhvervsindsatsen vælger man nu at hæve grundskylden, hvilket vil gøre det dyrere at bo & leve for borgerne i kommunen samt dyrere at drive erhverv i Aabenraa Kommune. Et tiltag der næppe skaber flere private arbejdspladser og vækst  – snarere tværtimod. Der er brug for nytænkning samt en ny erhvervspolitik. 

Publiceret 19 September 2013 13:57