Jimmi Holm Andersen med sin elskede guitar, som han skaber det meste af sin musik på. Foto: Peter Friis Autzen

Jimmi Holm Andersen med sin elskede guitar, som han skaber det meste af sin musik på. Foto: Peter Friis Autzen

Jimmi og hans ærlige musik

Den 24-årige, udviklingshæmmede Jimmi Holm Andersen udgiver en cd med sine egne sange

Af
Peter Friis Autzen

Ghettoblasteren står på bordet. Jimmi Holm Andersen har sat sin helt nye cd i afspilleren og afventer nervøst smilende en reaktion fra publikum. Og de anderkendende smil og vuggende hoveder er lige den reaktion, han havde ønskede: Hans musik rammer lige dér, han havde håbet.
Jimmi er 24 år. Han er udviklingshæmmet og bor i bofællesskabet Brunebjerg i Kolding. Og han arbejder hos ULF (Udviklingshæmmedes LandsForbund) i Vejle. Og så er han musiker af et godt hjerte.

Musikken i hans indre er nu blevet til en cd, som han har indspillet hos den anderkendte musiker og producer, Morten Husted, som blandt meget andet er kendt fra Helge Engelbrecht-bandet Neighbours.
“Det har kostet en hel del penge at indspille musikken rigtigt. Men det har været alle pengene værd. Jeg er meget stolt af resultatet,” siger Jimmi.
Han har selv indspillet flere af instrumenterne på pladen.
“Jeg har spillet guitar hele mit liv. Og i 2007 begyndte jeg at skrive sange. Den første hed Sommer i Danmark. Den er en hyldest til den skønne, danske sommer. Nogle gange starter en sang med en tekst. Andre gange sidder jeg bare og jam'er på guitaren, og så opstår der pludselig noget,” siger han.

Musikken betyder noget

For Jimmi Holm Andersen er musikken et åndehul.
“Jeg er udviklingshæmmet. Der er nogle ting, jeg ikke er så god til. Jeg kan for eksempel ikke finde ud af at gå i banken. Det skal jeg have hjælp til. Men musik kan jeg finde ud af. Det er jeg god til,” siger han.
Derfor betyder det meget for ham at få indspillet cd'en, som han håber at få spillet i radioen.

“Jeg håber også at komme mere ud at spille. Den helt store drøm er at spille sammen med mine idoler som for eksempel Elton John og Phil Collins. Jeg håber også en skønne da at få udgivet noget musik, sådan “rigtigt” -altså gennem et pladeselskab. Men her og nu vil jeg bare gerne ud at spille. Både solo og med band,” siger Jimmi, som kan kontaktes på 61 71 85 39.
En del af hans musik kan høres på youtube. Og han barsler på endnu en cd.

Publiceret 19 September 2013 09:00