Holger Jacobsen arbejder som Udviklingskonsulent under Sundhed og Forebyggelse i Aabenraa kommune. Han er tovholder og projektleder på Læt æ Rumpet.

Holger Jacobsen arbejder som Udviklingskonsulent under Sundhed og Forebyggelse i Aabenraa kommune. Han er tovholder og projektleder på Læt æ Rumpet.

Læt æ Rumpet - det gælder også dig!

Kommunens store bevægelsesprojekt har kick-off på næste lørdag

Af
Af Betina Skjønnemand

Aabenraa kommunens store bevægelsesprojekt, Læt æ Rumpet, starter officielt næste lørdag med en stor kickoff-konference i NH Hotel- og Konferencecenter i Nørre Hostrup.
Og projektleder Holger Jacobsen håber, at mange vil bakke op omkring konferencen og projektet.
“Vi vil gerne have folk ud af busken, så vi får mulighed for at præsentere projektet for folk. For vi synes faktisk, at det er en rigtig god idé”.
Holger Jacobsen understreger, at projektet rent faktisk henvender sig til alle, og ikke bare de “sædvanlige” ildsjæle, som i forvejen er aktive.
“Man kan sige, at vi gerne vil have ildsjæle, men vi ved også, at ild kan gå ud. Idéen med Læt a Rumpet er, at vi - billedligt talt - gerne vil skabe en masse glødende bål. At man ved fælles hjælp kan igangsætte en bevægelsesaktivitet, som er åben og gratis for alle”, forklarer Holger Jacobsen videre.
Der er altså ikke tale om en formaliseret klub, hvor man kan komme til at hænge på både bestyrelsesposter og regnskaber. Man byder simpelthen ind med det, man har lyst til.
“Det kan f.eks. være, at man jævnligt går en tur ved vandet. Det eneste, man skal gøre er at melde et startsted og et tidspunkt, og så møde op. Mere forpligter man sig ikke til”, understreger Holger Jacobsen.
Og med Læt æ Rumpet har man samtidig mulighed for at oprette præcis de aktiviteter, som passer til ens ambitionsniveau og fysiske formåen. “Det klassiske eksempel kunne være kvinden, der går med krykker. Hun siger, at der ikke er nogen aktiviteter for hende. Nu kan hun oprette en aktivitet, som henvender sig til folk, der er dårligt gående. Alt kan tilpasses efter behov, og så kan man samtidig få et socialt netværk”, fortsætter Holger Jacobsen.

Kickoff på lørdag

Lørdag den 28. september lyder det formelle startskud for Læt æ Rumpet med en stor konference i Nr. Hostrup. Her inviteres alle borgere i Aabenraa kommune til at møde op og høre meget mere om projektet. man kan bidrage med idéer, være med til at vælge nyt logo, høre oplæg, opleve Frank Hvam og i det hele taget lade sig inspirere. Og det er - som alle aktiviteter i Læt æ Rumpet - ganske gratis at deltage. Du kan læse mere og tilmelde dig konferencen på www.sundhedaabenraa.dk


Publiceret 19 September 2013 14:00