Hundebingo er et spil for både to- og firebenede. Foto: Peter Rasmussen

Hundebingo er et spil for både to- og firebenede. Foto: Peter Rasmussen

Når hunde går til bingospil

Når de skal hygge sig hos DCH Haderslev, spiller de bingo - og hundene er med

Af
Peter Rasmussen

"Hundebingo" kalder de aktiviteten hos DCH Haderslev. De civile hundeførere deltager gerne, og det samme gør de firbenede medlemmer:
"Inspirationen kommer fra sportens verden, hvor man f.eks i fodboldtræning har 'fodboldbingo'," fortæller Susanne Zielinski fra hundeførerklubben:
"Kort fortalt går det ud på, at hund og fører begiver sig fra post til post på en bane. Ved alle poster findes en lille plastkegle med hul i toppen. I hullet finder hunden en lille godbid. Under keglen finder føreren et nummer og en opgave man skal løse sammen med hunden. Når opgaven er løst, kan man fortsætte og hvis man har nummeret på sin bingoplade er man lidt tættere en gevinst. Så lægger man en ny godbid til den næste hund og fortsætter," fortæller hun.
Omkring 20 hunde havde denne aften taget sine mennesker med til bingo, og de kunne vinde en række fine sponsorgevinster i klubhuset efter anstrengelser. Har var der også mad på grillen.
"Det er vigtigt at hundetræning er sjovt. Så er man også mere motiveret for at øve sig," siger Susanne Zielinski, der meget gerne roser hundeførerne:
"Hvor fodboldspillere som regel kun træner detaljer i træningstiden, så oplever jeg at hundeførere træner hver eneste gang de går med hunden," fortæller hun.
De fleste deltagere kommer fint gennem aftenens prøver, selv om at nogle er svære. En af de mindre populære går ud på at hunden skal sidde stille imens føreren synger et vers af en sang:
"Kun et vers," understreger Susanne Zielinski : "Vi skal også tænke på hundene!"

110 medlemmer

DCH Haderslev har ca 110 medlemmer, som fordeler sig på hvalpehold, begynderhold, rallyhold, før-konkurrencehold og konkurrencehold. Nyeste skud på stammen er et mandags formiddagshold, hvor eneste krav for deltagelse er at hunden skal være mere end seks måneder - altså over hvalpealderen:
"Det er kommet rigtig godt fra start. Der er alligevel en del mennesker, som kan benytte sig af et formiddagshold," siger Susanne Zielinski. Hun understreger at DCH er for alle:
"Vi tager imod alle hunde, uanset race og alder. Sommetider er der nogen, som kommer ret sent i gang med at træne med deres hund, men det er aldrig for sent," slår hun fast.
Man kan læse mere om DCH Haderslev, og evt melde sig ind, på www.dch-haderslev.dk

Susanne Zielinski gennemgår reglerne før alle slippes løs på det store areal ved Kelstrupvej hvor DCH træner.

Susanne Zielinski gennemgår reglerne før alle slippes løs på det store areal ved Kelstrupvej hvor DCH træner.

Publiceret 19 September 2013 10:15