Her på Varde Torv etableres der i uge 45 en 10x20 meter stor skøjtebane

Her på Varde Torv etableres der i uge 45 en 10x20 meter stor skøjtebane

Varde får nu skøjtebane på torvet

Fra uge 46 vil Varde Torv endelig få den skøjtebane, som mange har sukket efter

Af
Kim Schou

Først fik Varde Kommune sin kunstgræs fodboldbane. Nu er en kunststof skøjtebane på vej på Varde Torv.
"Vi er midt i planlægningsniveauet med Varde Handel omkring skøjtebanen, som vi får fra Sæby," fortæller Bent Peter Larsen, direktør for Plan, Kultur og Teknik i Varde Kommune.
Idéen opstod, da Varde Handel havde et møde med kommunen omkring en evaluering af torvet.
"Varde Handel var bange for, at vinteren ville blive for lang og kedelig på selve torvet, hvis der ikke skete noget, og derfor har vi så undersøgt sagerne," fortæller sekretariatschef, Pia Koch Hauge.
Inden man evt. beslutter sig for at købe en skøjte bane, laver man her i vinter en lejeaftale omkring skøjtebanen med Sæby Handel, som ejer banen.
“Vi arbejder på en model med foreninger som skal stå for udlejningen af skøjterne, for på den måde at få en indtjening,” tilføjer Pia KochHauge.
“Samtidig håber jeg, at banen vil være med til at gøre det attraktivt at leje en julehytte - en bod - på torvet, så vi kan få en hyggelig stemning som i Esbjerg,” siger hun.
Banen, som er 10 x 20 meter bliver transporteret til Varde, og uden at komme ind på økonomi, kan jeg fortælle, at prisen er overkommelig," siger Bent Peter Larsen.

Sådan ser skøjtebanen ud i Sæby

Sådan ser skøjtebanen ud i Sæby

Tilfreds udvalgsformand

Preben Olesen, udvalgsformand for Plan og Teknik, ser frem til skøjtebanen. "Jeg ser med stor tilfredshed på, at vi nu kan lave et forsøg fra uge 46 til uge 5 i 2014, med en kunststof skøjtebane på Torvet i Varde, og jeg håber, at der sættes belysning op, som også kan bruges til julearrangementer, så det bliver helt sikkert et flot syn.”
“Skøjtebanen vil være med til at der skabes liv på den historiske plads midt i byen, samt forhåbentlig mere omsætning i forretningerne.”
“Skøjtebanen opfordrer til fysisk aktivitet, hvilket ligger i fantastisk forlængelse af kommunens ønske om motion og sundhed.”
“Det er vigtigt, at gøre opmærksom på, at det kræver, at skøjterne er godt slebne, så man kan få det maksimale ud af at prøve banen,” slutter Preben Olesen.

Jeg har skøjterne klar

Formanden for Kultur og Fritid, Lisbet Rosendahl hilser også den nye bane velkommen.
"Jeg hilser den enddog meget velkommen. Det er jo et stort ønske fra flere borgere gennem mange år, og så er det med til at skabe sundhed og fælleskab for den unge og ældre generation," fortæller Lisbet Rosendahl.
"Og jeg glæder mig til at afprøve banen," supplerer hun.

Lovord fra Sæby Handel

Hos Sæby Handel, som udlejer banen til Varde, er man fuld af lovord over den.  "Det er en fantastisk god bane," fortæller medlem af bestyrelsen," Henrik Christensen. Den har alle muligheder for at skabe opmærksomhed. "Det er dog vigtigt, at man bruger de 100 par skøjter, der er med i lejeaftalen. Udover dem, er der også en maskine til at slibe dem." "I Sæby har vi haft is-disco, og vi har også haft ishockeyspillere fra Frederikshavn White Hawks til at skabe opmærksomhed på banen. Der har I jo Esbjerg i nærheden, så der er masser af muligheder for kreative sjæle."

Publiceret 06 October 2013 06:00