Kvinde - kend din plads

Kvinderådet har udnævnt weekenden 1.-3. november til national kampagneweekend for kvindelige kandidater. Det markeres også i Aabenraa

. I over 60 kommuner samt i tre regioner går kvindelige kandidater på tværs af partifarver sammen om forskellige arrangementer, der sætter fokus på emnet. I Aabenraa har Venstres Karina Tietje Rogat og Socialdemokraternes Signe Bekker besluttet at samle deres kvindelige medkandidater fra alle de opstillede partier under parolen "Kvinde - kend din plads!".
Det er vigtigt for lokaldemokratiet, at kvinders meninger og erfaringer kommer langt mere i spil i det kommunalpolitiske Danmark, og at visionerne for landets kommuner og regioner samt tilbud til borgerne udarbejdes af både mænd og kvinder.
- Der er mange kompetente kvinder på listerne, og det er en demokratisk skævvridning af dimensioner, at kvinder er så dårligt repræsenteret, når beslutningerne skal tages på lokalt plan, siger Kvinderådets forkvinde Randi Iversen.
I 2009 blev der på landsplan i gennemsnit kun valgt 32% kvinder ind i kommunalbestyrelserne - og i Aabenraa Byråd sad der i januar 2010 kun 26% kvinder, hvilket selvsagt er alt for lidt.
Derfor møder kommunalvalgets kvindelige kandidater på lørdag d. 2 november fra kl. 10 borgerne i Aabenraa gågade med budskabet: "Stem kvinder ind!" 

Publiceret 31 October 2013 15:21