Kirsten Jørgensen fra Tinglev har været frivillige, siden hun gik på efterløn for lidt over et år siden. Og hun er begejstret for stadig at kunne gøre en forskel. (Foto: Betina Skjønnemand).

Kirsten Jørgensen fra Tinglev har været frivillige, siden hun gik på efterløn for lidt over et år siden. Og hun er begejstret for stadig at kunne gøre en forskel. (Foto: Betina Skjønnemand).

Aabenraa Selvhjælp har brug for hjælp

Aabenraa Selvhjælp hjælper mange borgere videre. Men nu har de selv brug for flere frivillige, der har overskud til at give et nap med

Af
Af Betina Skjønnemand

Der er tryk på hos Aabenraa Selvhjælp. Mange henvender sig for at få råd og vejledning og en hjælpende hånd til at komme videre i livet. Alene i år har Aabenraa Selvhjælp gennemført over 400 individuelle samtaler med borgere, der har søgt hjælp. Dertil kommer en lang række henvendelser, hvor borgerne søger hjælp til f.eks. udfyldelse af offentlige blanketter, til at få en bisidder med til møder eller har brug for at møde andre i samme livsituation som dem selv i en selvhjælpsgruppe.
“Lige nu er vi omkring 20 frivillige, og vi har brug for flere. Og opgaverne er meget forskellige. Hvis man synes, man kan hjælpe folk med rod i økonomien, eller nogen, der har brug for hjælp til computeren, så kan man også blive frivillig. Vores hjælp spænder vidt. Vi har brug for mange frivillige med forskellige kompetencer”, lyder det fra leder af Aabenraa Selvhjælp, Annette Feddersen.

Meningsfuld hjælp

Kirsten Jørgensen fra Tinglev er en af de frivillige, der er tilknyttet Aabenraa Selvhjælp, og hun er begejstret.
“Folk ved slet ikke, hvor godt det er”, lyder det fra hende med et stort smil.
“Jeg har tænkt over det længe, at jeg ville hjælpe til her, når jeg holdt op med at arbejde. Det er simpelthen så dejligt at få lov til at mærke glæden ved, at det går fremad for en borger, som man taler med. Og så handler det faktisk mest om at lytte. Bare kunne være der og have tid. Det er vigtigst”, lyder det videre fra Kirsten Jørgensen.
Man skal ikke have nogle særlige kvalifikationer for at blive frivillig hos Selvhjælpen. Det vigtigste er, at man har overskud til at rumme andre. Og så skal man have en ren straffe- og børneattest.
“Når folk henvender sig for at blive frivillig, hjælper vi dem selvfølgelig i gang med rådgiving og kurser. Og man bliver aldrig ladt alene. Der er altid nogen at vende tingene med”, understreger Annette Feddersen.
Fakta
En frivillig skal:
Have personligt overskud
Være tolerant
Have ren straffe- og børneattest
Have tid og lyst til at hjælpe

Publiceret 01 November 2013 10:00