Camilla slippes ikke af sundhedssystemet foreløbig. Hun er dog glad for at komme hjem. Fotos: Anders Bjerring / GraphicVision Media

Camilla slippes ikke af sundhedssystemet foreløbig. Hun er dog glad for at komme hjem. Fotos: Anders Bjerring / GraphicVision Media

Camilla er hjemme og på cyklen igen

Camilla Pedersen er vendt hjem til Esbjerg, hvorfra hun fortsætter sit behandlingsforløb

Af
Rune Weitling

Det er altså bare en jernvilje ud over det sædvanlige, at den esbjergensiske triatlet og europamester Camilla Pedersen besidder. Det vidste de fleste måske i virkeligheden godt, men ingen kan i hvert fald være i tvivl længere.
Mindre end en måned efter Camilla Pedersen blev overført til Hammel Neuro Center, er hun nemlig blevet udskrevet, men forsætter sit behandlingsforløb for at vende tilbage til en normal tilværelse. Det er således gået utroligt stærkt for Camilla Pedersen, siden hun den 21. september blev overført til Hammel Neuro Center. Så stærkt, at hun selv kan have svært ved at forstå, hvor alvorlig hendes situation har været.
“Jeg husker jo ikke selv min ulykke eller tiden i koma, men efter hvad jeg efterhånden har fået fortalt, så har jeg jo svævet mellem liv og død og med det i baghovedet, så er det jo overvældende, at jeg nu får lov at komme hjem,” forklarer Camilla Pedersen til hjemmesiden indsamlingtilmille.blogspot.dk.

Bare Camilla fra Esbjerg

Camilla Pedersen bliver dog endnu ikke sluppet helt af sundhedssystemet, hvilket hun er helt på det rene med. Alligevel er hun glad for at komme hjem til Esbjerg.
“Jeg skal forsat have hjælp, og nu får jeg det fra de folk, der kender mig rigtigt godt. Jeg har brug for rigtigt meget støtte, hvile og ro, men jeg slapper bedre af hjemme hos mig selv og sover bedre i min egen seng, så jeg føler, det er det helt rigtige, at jeg har fået lov at komme hjem,” fortæller Camilla Pedersen.
Det er fortsat svært for hende at forstå den store opmærksomhed og bevågenhed, der har været på hendes person efter ulykken, da det er langt fra den hverdag, hun havde før.
“Jeg er jo bare Camilla fra Esbjerg, og der har jo aldrig været så mange, der ved, hvem jeg er, som nu, det er meget overvældende, at min ulykke har gjort mig mere kendt end mine tre europamesterskaber,” siger hun med et smil og fortæller, at hun stadig ikke er nået igennem alle de hilsner, der er blevet sendt til hende.
“Jeg bliver hurtigt træt, så jeg læser lidt hver dag, og det er jo utroligt rørende, at der er så mange mennesker fra hele verden, der vil mig det bedste. Det er svært at sætte ord på, men det betyder rigtigt meget for mig,” siger hun.

“Jeg er jo bare Camilla fra Esbjerg...“ lyder det ydmygt.

“Jeg er jo bare Camilla fra Esbjerg...“ lyder det ydmygt.

Camilla kom som skelet

Lørdag var mere end 70 cykler tillet op i Fitnessdk, Strandbytorv, hvor Camillas kollegaer havde indkaldt til støtte-arrangement for Camilla.
Kl. 11 startede de første deltagere med at stige på cyklerne, og der blev kørt godt til. Nogle stod af kl. 12 og andre forsatte - og det samme scenarie udspillede sig kl. 13, hvor den sidste times to instruktører satte sig i sadlerne iført Halloween-kostumer. Efter et kvarter på cyklerne, trådte et skelet-kostume ind af døren og satte sig på en tom cykel. Da skelettet trak hovedbeklædningen af, viste det sig, at det var Camilla. Herefter brød lokalets mange deltagere ud i spontan jubel, klapsalver og tårer.
“Der var en fantastisk stemning. Alle var i godt humør og gav den gas, og så kom Camilla ind. Det var så overvældende. Folk var helt vilde. Det var så fedt. Jeg er en træt kvinde, men jeg er glad, mest af alt glad for, at Camilla er på vej tilbage,” siger Nanna Jørgensen, der er initiativtager til arrangementet, til indsamlingtilmille.blogspot.dk.

Camilla cyklede med under den spinningmaraton, der var arrangeret for hende.

Camilla cyklede med under den spinningmaraton, der var arrangeret for hende.

Indsamling overvældende

Camilla Pedersen selv blev for nyligt bekendt med den indsamling, der er til hende, og det er stadig utroligt uvirkeligt for hende, at så mange mennesker fra nær og fjern, også folk hun ikke kender, har valgt at støtte hende økonomisk, så hun ikke har bekymringer om økonomi i det hårde forløb. Indsamlingen er nu nået op på 180.206 kr.
“Det gør mig bare så glad, at jeg ikke skal tænke på min økonomi, fordi så mange mennesker har valgt at støtte mig, og også mine fantastiske sponsorer og forbund. Det kan jeg ikke takke nok for”, siger hun.
Camilla er kommet et langt skridt af vejen tilbage mod livet og den tilværelse, hun havde før ulykken, men der er lang vej endnu, og selv om hun efter omstændighederne har det godt, så har hun forsat brug for ro og hvile, hvilket alle bedes respektere.

Publiceret 01 November 2013 12:00