Kampoptakt Esbjerg Energy – Odense Bulldogs

Det er nummer fem mod nummer seks i Ishockeyligaen der mødes, når Esbjerg Energy fredag klokken 19.30 gæster Odense.

Det er nummer fem mod nummer seks i Ishockeyligaen der mødes, når Esbjerg Energy fredag klokken 19.30 gæster Odense. Vestjyderne er på 5. pladsen noteret for 15 point og 9 spillede kampe. Fynboerne har spillet 11 kampe og er noteret for 14 point.
Esbjerg stiller op til fredagskampen med en frisk sejr fra sidste fredag, hvor esbjergenserne vandt 4-3 i Vojens. 
"Vi spillede en god kamp, sidst vi spillede hockey," fortæller Kirill Starkov og fortsætter: 
"Det er et stykke tid siden nu, så vi glæder os rigtigt meget til at komme i gang igen. Det er lidt specielt med en uges pause inden man spiller to dage i streg".
For allerede lørdag klokken 19.00 mødes de to mandskaber igen. Denne gang i Esbjerg.
"Vi havde et par gode kampe mod dem i pokalen, som vi uheldigt tabte hjemme, så vi kan forvente to gode kampe," vurderer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy og tilføjer: 
"Begge mandskaber har formentligt udviklet og ændret sig en lille smule. Vores mandskab udvikler sig i den rigtige retning og vi vil gerne fortsætte udviklingen fra den sidste kamp i de to vigtige kampe inden pausen," pointerer den 45-årige canadiske træner.
Odense stiller formentligt op med mange kendte ansigter på holdet. Rasmus Bjerrum, Søren Pedersen og Mathias Thinnesen er alle opvokset i Esbjerg og Mark Mieritz har ligeledes spillet i Vestjylland. Og blandt spillerne med udenlandsk pas er Rob Ricci sikkert den mest kendte, efter fynboerne og canadieren Marc-Olivier Vallerand ophævede samarbejdet. Ny i truppen er til gengæld den lettiske back Nikita Kolesnikovs.
"Det er et mandskab med en god størrelse spillere, der ikke er bange for at løbe på klingerne og arbejde hårdt," forklarer Mark Pederson. 
"De har spillet tæt på os i de kampe, vi indtil nu har spillet imod dem, så vi må være forberedt på et hold som vil arbejde hårdt. Og så skal vi matche intensiteten i deres spil og så håbe på, at det bedste hold vil trække det længste strå."
Og troen på egne evner vokser støt hos Esbjerg-spillerne: 
"Jeg tror alle går ind til kampen med følelsen af vi er et tophold og skal være et tophold. Når man går ind til en hockeykamp har man nu følelsen af man skal vinde kampen. Før i tiden havde vi i højere grad en følelse af vi skulle undgå at tabe," siger den 26-årige dansk/russer Kirill Starkov.
En tro statistikken kan underbygge. Esbjerg har vundet tre af de seneste fem kampe. Odense har i de seneste kampe kun sejret en enkelt gang.
Truppen forventes at blive som følger:

Målmænd: Dennis Jensen og Ervins Mustukovs.

Backs: Jannick Christensen, Anders Krogsgaard, Andreas Pedersen, Rasmus Vad Christensen, Taylor Ellington, Evan Stoflet og Philip Hersby.

Forwards: Kasper Gommesen, Michael Binderup, Frederik Bjerrum, Søren Christiansen, Sune Hjulmand, Lasse Holgaard, Søren Nielsen, Colin Vock, Tyler Mosienko, Lance Monych, Shawn Limpright og Kirill Starkov.

Publiceret 01 November 2013 07:15