"Jeg har for nylig købt min første baghjulstrukne bil og vil gerne finde ud af, hvordan den reagerer i vintervejret," fortæller Gert Lomholt, der har haft kørekort i 25 år. Foto: Alex Tran

Sønderjyske bilister på glatis

Knap 1.800 bilister har meldt sig til GF Forsikrings sikkerhedsdag, som i morgen lørdag og på søndag den 2. og 3. november bliver holdt på bl.a. Sønderborg Køretekniske Anlæg og på Padborg Park.
En af de tilmeldte er 43-årige Gert Lomholt, som for nylig har købt sin første baghjulstrukne bil, og nu vil han gerne finde ud af, hvordan yndlingskøretøjet reagerer i vintervejret:
"Jeg håber at blive bedre til at reagere i trafikken, hvis der opstår en farlig situation, hvor man ellers ville reagere instinktivt. Det er jo et problem, hvis det er det forkerte, man gør instinktivt," siger Gert Lomholt.
Hvert hold starter med en instruktion, før der tages hul på udfordringer med at styre og bremse på normal vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane. Træningen omfatter blandt andet også katastrofeopbremsning, bremse- og undvigemanøvre samt fremprovokerede udskridningsøvelser ved træk i bremsen.
Deltagerne betaler alle et symbolsk beløb på 100 kroner, som går ubeskåret til Danskernes Trafikpris, der hvert år deler penge ud til lokale trafikprojekter.

Det er situationer som denne, de sønderjyske bilister skal lære at undgå på sikkerhedsdagen i den kommende weekend. Foto: iStock

Det er situationer som denne, de sønderjyske bilister skal lære at undgå på sikkerhedsdagen i den kommende weekend. Foto: iStock

Publiceret 01 November 2013 11:00