Selv kommunalvalget kan ikke ødelægge den gode stemning…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Op til et valg – det kan være lands- eller kommunal-/regionsvalg – sker der næsten altid en afmatning i hele vores samfund. Der er så mange ting, der plejer at gå i stå – men denne gang virker det helt anderledes…!
Om danskerne ikke tager særlig notits af valgene den 19. november skal jeg ikke kunne bedømme, men der er ikke denne her: ”lad os nu lige se hvad der sker stemnming”. Danskerne er ikke gået i stå – tværtimod – for mange forretninger, virksomheder, kommunen og ikke mindst bankerne melder om stor aktivitet.
Og når ikke mindst de sidstnævnte – kommunen og bankerne – melder om stor/større aktivitet, så er det noget der peger i den rigtige retning – også på længere sigt!
Jeg har i mange forskellige sammenhænge haft talt med kommunale folk og folk fra områdets banker, og der er smil at se.
Lad os bare tage det kommunale først: Køge Kyst er på plads med hensyn til økonomien, og det første spadestik bliver taget af borgmester Marie Stærke på tirsdag den 5. november.
I de her ”valg-kamps-tider” er der stadig nogle få, der forsøger at sprede uro om Køge Kyst-projektet, bl.a. ved at fortælle historier om, hvad det vil koste Køge Kommune, såfremt der eksempelvis ikke bliver bygget på de grunde der er solgt m.v. Det er ”valg-gas”…!
Det kan kun koste Køge Kommune noget, hvis byrådet lige pludselig beslutter, at man ikke vil have Køge Kyst-projektet, og man vil forsøge at komme ud af handlen med Realdania. Det ”manglende problem” i hele denne historie har vores redaktør Martin Rasmussen sat fokus på i dagens avis.
På den kommunale ”positiv side” er også, at der tilsyneladende er kommet gang i noget byggeri rundt omkring. Det er ikke så længe siden vi kunne berette om, at opfyldning i Køge Jorddepot gik forrygende – nu går meldingen på, at der går helt fantastisk, og at der næppe vil gå mere end ca. 5 år, før det hele er fyldt!
Bankerne er jo ikke dem jeg har været rarest ved de senere år, og det skyldes jo, at de er blevet over-forsigtige ovenpå finanskrisen. Bankerne har hele tiden ville låne ud, men det har knebet med at låne ud til dem, hvor der kunne være den mindste risiko. Men bankerne skal jo også låne penge ud for at kunne leve, og nu lyder meldinger fra flere af de lokale pengeinstitutter, at de folk og virksomheder, som de gerne vil låne penge ud til, også gerne vil låne!
Det sætter en masse ting i sving…!
Spil på hvem der bliver borgmester i Køge
Der er snart ikke den ting man ikke kan indgå væddemål omkring. Nu er det muligt at spille på, hvem der bliver Køges kommende borgmester, men det virker ikke særlig seriøst.
Det er helt fint, at man sætter odds på hvem der har den største/mindste chance, men det er ikke ok, at man ikke tager alle borgmesterkandidater med, for på den måde kan man faktisk være med til at påvirke et valg.
Der er andre borgmesterkandidater i Køge Kommune end dem man kan spille på, og jeg er faktisk selv af den overbevisning, at et par af de største ”jokere” tør man simpelthen ikke tage med på listen, fordi odds ville blive for høje, og chancen for, at de kan løbe med posten er for stor. Lidt ud fra devisen – I politik kan alt ske!
Jeg skal ikke nævne navne, men vent bare. På selve valgnatten er der et par navne, som efter min bedste overbevisning, har større chance for at blive borgmester end et par af dem man kan spille på.
Idrættens vilkår
Jeg har tidligere nævnt, at det ikke var nogen god placering Køge Kommune fik i Dansk Idrætsforbunds rapport om rammer og vilkår for idrætsforeninger. Det har fået en masse lokale foreninger til at indbyde til debat i Køge Boldklub på torsdag den 7. november med temaet: Det er ikke godt nok – hvad gør vi…? Det er politikerne inviteret til at svare på…
- rigtig go' weekend!

Publiceret 01 November 2013 10:30