H.P. Geil (V) glæder sig over at skolebørnene får en mere sikker skolevej.

H.P. Geil (V) glæder sig over at skolebørnene får en mere sikker skolevej.

Skolevej bliver mere sikker

Skolebørnene på Lagoniskolen i Vojens slipper for tung lastbilstrafik på skolevejen fra mandag

Af
Peter Rasmussen

Mandag den 4. november åbner et fjerde ben i rundkørslen ved Vojens. Rundkørslens nye ben bliver direkte indkørsel til IBF-betonvarefabrikken, og adgangen til virksomheden fra Unionvej lukkes.
Det ekstra ben bliver også adgangsvej for tunge køretøjer til Haderslev Kommunes Driftsafdeling. Dermed går et stor ønske fra Lagoniskolen i opfyldelse, nemlig at de store tunge lastvogne fjernes fra skolevejen foran Lagoniskolen.
"At få fjernet den tunge trafik fra Unionvej, hvor vores elever står og venter på bussen, betyder en større tryghed for både elever og forældre. Der har været en gruppe for det på facebook, og det har været et stort ønske for mange, så derfor er jeg glad for, at det lykkedes. Det højner trygheden for vore elever og forældrene, og der vil også være mindre støjpåvirkning af skolen," siger Jens Felber, skolebestyrelsesformand for Lagoniskolen,
Åbningen sker mandag den 4. november klokken 12.45, hvor elever er med til at sige farvel til den tunge trafik. Begivenheden fejres med en skolekage, og et nyt vejnavneskilt bliver sat op. Mødestedet er IBF's hovedindgang.
Formanden for Plan og Miljøudvalget H.P. Geil glæder sig over, at investeringen i det ekstra ben betyder, at flere sammenfaldende interesser tilgodeses.
"Skolen ønskede de tunge lastvogne væk fra skolevejen, og IBF havde samme ønske, da skolevejen også skabte stor utryghed blandt chauffører til virksomheden. Jeg er glad for, at vi har kunnet samarbejde med fabrikken om at få løst problemet til alles tilfredshed," siger H.P. Geil.

Publiceret 01 November 2013 09:30