Vi skal IKKE stoppe debatten om skolelukninger

Af
Af Tove Knappmann

Sønderhegnet 45

Køge

Venstre synes åbenbart at det er indlysende, at vi skal bevare de små skoler, så debatten bør stoppe.
Men debatten skal netop ikke stoppes. Vi må have holdninger og meninger på banen. Vi må vide hvad der så skal spares på. Fakta er, at sidste vi skulle stoppe skolestrukturdebatten kostede det:
For 4,75 millioner ledelsestid på skolerne
For 2,5 millioner ledelsestid på SFO'erne
For 9,4 millioner normering og lukkeuger i SFO'erne
Er det den pris bevarelsen skal have?
Jeg vil også meget gerne udvikle skolerne, men det kræver altså at der er et grundlag at udvikle på. Uanset hvor engagerede forældrene er, så er der ikke flere børn en dem der er. Det er man nødt til at forholde sig til.
Og fair nok - hvis man ikke vil lukke skolerne, så skal man bare redegøre for hvor de manglende 14 millioner på folkeskoleområdet i 2015 skal hentes henne. Og så mangler der også lige 6 millioner i ejendomscentret hvis der ikke lukkes nogle lokaliteter. Hvor skal de komme fra?
Det er simpelthen ikke fair, at forsøge, at lukke debatten. Men måske er finansieringsforslagene ikke så spiselige her i vagkampen. Der loves til højre og venstre, men ingen vil tale finansiering.
Kun effektivisering. Og det er altså ikke konkret nok – frem med hvor mange der skal lære at tage støttestrømper på eller hvor langt tid fru Hansen skal ligge i sengen inden hjemmehjælpen kommer.
Tove Knappmann
Byrådskandidat for Ny Centrum

Publiceret 01 November 2013 17:00