Det skal være billigere at sende sine børn i SFO fra næste år, mener Venstre.

Det skal være billigere at sende sine børn i SFO fra næste år, mener Venstre.

Venstre:

SFO skal være billigere

Prisen for en SFO'en skal sænkes med 20 procent på grund af længere skoledage, mener Venstre

Af
Mikkel Hansen

Det skal være billigere at gå i skolefritidsordning fra næste skoleår.
Det mener Venstre i Sønderborg, der begrunder forslaget med at skoledagene fra næste skoleår bliver længere, og eleverne derfor kommer til at gå kortere tid i SFO.
”Pris og service skal hænge sammen. Derfor vil vi sænke prisen for SFO,” siger Venstres borgmesterkandidat Peter Hansen.
Derfor vil partiet sænke prisen for en SFO-plads med 20 procent, svarende til 360 kroner om måneden. Dermed vil prisen for en fuldtidsplads falde fra 1.800 kr til 1.440 kroner om måneden.
”For Venstre er det vigtigt at gøre hverdagen lettere for børnefamilierne. Mange familier vil fortsat have behov for pasning af deres børn i en SFO for at få hverdagen til at hænge sammen – også selvom det kun drejer sig om få timer om dagen. Vi vil sikre, at de føler, at der er sammenhæng mellem service og pris,” fortsætter Peter Hansen.
De yngste elever i Sønderborg Kommune kommer til at gå i skole minimum 28 timer om ugen – ca. fem en halv time om dagen.
”For Venstre er det helt naturligt at tilpasse prisen for en SFO-plads, når skoledagene bliver længere end de er i dag. Det håber vi, at de andre partier er enige med os i, så vi kan få bred opbakning til forslaget,” siger Peter Hansen.

Publiceret 01 November 2013 10:00