Arne Gaardsted Jørgensen, Marion Tirsgaard og Nisanthi Thiyaharajah ser frem til at modtage mange tilmeldninger fra skrivelystne unge. Foto: Lars Saugbjerg

Arne Gaardsted Jørgensen, Marion Tirsgaard og Nisanthi Thiyaharajah ser frem til at modtage mange tilmeldninger fra skrivelystne unge. Foto: Lars Saugbjerg

Spids pennen:

Har du en forfatter gemt i maven?

Fredericia Bibliotek og Den Kreative Skole gør livet spændende for skrivelystne unge. Tag på en “lejr” fyldt med inspiration

Af
Lars Saugbjerg

“Det var en mørk og stormfuld aften”. Eller hvad med: “Den første gang jeg så hende, stod hun i iskiosken og bestilte en gammeldags med ekstra meget guf.”
Hvordan skal man indlede sin novelle? Er historien overhovedet holdbar? Hvad med opbygningen, persongalleriet - for ikke at tale om slutningen... Man bliver ikke en god forfatter eller digter på en weekend, men den kan være et smaddergodt afsæt til at få godt gang i skriveriet. I hvert fald hvis weekenden er proppet med fede input og redskaber til, hvordan du rykker på området. Og det er den, når Fredericia Bibliotek og Den Kreative Skole i fællesskab arrangerer “forfatter bootcamp” den 24. til 26 januar.
“Vi håber på omkring 20 deltagere i alderen 14-18 år,” siger skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen fra Den Kreative Skole, hvor “lejren” skal foregå.
Deltagerne møder ind fredag, og tager først hjem igen søndag. De skal bo i to undervisningslokaler - naturligvis under opsyn.
“Hele weekenden er der fokus på skrivning. Vi har hyret den produktive ungdomsforfatter Lise Bidstrup, som sammensætter et bredt og spændende program. Gæsteunderviserne er Felicia Lensborn og Thor V. Tidemand. De unge skal motiveres og bliver præsenteret for alle de værktøjer, som forfatterne arbejder med,” lyder det fra arrangørgruppen, Arne Gaardsted Jørgensen - Den Kreative Skole - og Marion Tirsgaard og Nisanthi Thiyaharajah - Fredericia Bibliotek.
“Det er oplagt, at vi samarbejde på området. På Den Kreative Skole kunne vi tænke os at oprette et forfatter-spor. Vi ser denne forfatter bootcamp som en god anledning til at prøve interessen af”, siger Arne Gaardsted Jørgensen.
Interesserede kan tilmelde sig den nye forfatter bootcamp via Den Kreative Skoles hjemmeside.

Vind en bogpakke

Lise Bidstrup har udgivet en lang række børne- og ungdomsbøger, bl.a. “Spillets By”, der er blevet sammenlignet med “Hunger Games” og senest den apokalyptiske “Prepper”, der netop er udkommet. Som optakt til Fredericias forfatter bootcamp har Lise Bidstrup doneret en bogpakke, som kan blive din.
For at deltage i konkurrencen skal du svare på følgende spørgsmål:
Hvad hedder din ynglings Bidstrup bog?
Send dit svar og en kort begrundelse på 2-3 linjer til biblioteket@fredericia.dk senest fredag den 22. november. Vinderen får direkte besked.Lise Bidstrup deltager på den kommende forfatter bootcamp i Fredericia.

Lise Bidstrup deltager på den kommende forfatter bootcamp i Fredericia.

Fredericia Bibliotek og Den Kreative Skole står bag en forfatter bootcamp den 24.-26. januar 2014. Unge mellem 14 og 18 år fra Fredericia Kommune kan deltage. Det foregår på Den Kreative Skole. Deltagerne møder ind fredag og tager først hjem søndag. Det koster 125 kroner inkl. forplejning for alle tre dage. Tilmelding via Den Kreative Skoles hjemmeside. Kulturudvalget har støttet arrangementet med 40.000 kroner.

Publiceret 06 November 2013 06:00