Morten Sonne efter at have gennemført Ironman distancen på Hawaii.

Morten Sonne efter at have gennemført Ironman distancen på Hawaii.

Gennemførte Ironman i 40 graders varme

Af
Af Markus Storgaard

TRIATHLON: Den 3. oktober tog Morten Sonne fra Køge Triathlon Team 2000 afsted til Hawaii for at være med til VM i ironman. Ironman konkurrencen fandt sted den 12. oktober. Morten Sonne gennemførte i tiden 9 timer og 33 minutter - og det foregik i 40 graders varme.
- Det fascinerende ved en ironman er de 3 sportsgrene. Selvom jeg ikke er så meget for svømningen som jeg synes er den sværeste disciplin, fortæller Morten Sonne.
- Jeg blev nød til at træne på en ny måde fordi der var så varmt. Jeg løb og cyklede med meget tøj, jeg blev ved med at lægge et nyt lag tøj på hver gang jeg kunne klare det. Til sidst tog jeg et regnslag på for at holde mere på varmen, det gjorde jeg så 3 gange om ugen for at forberede mig, forklarer Morten Sonne.
- Da man krydsede målstregen følte man sig selv som en lille verdensmester, selvom det ikke var gået så godt. Det er jo ikke bare at svømme, cykle og løbe. Det hele skulle passe sammen med vandposter, hvis man missede en vandpost ville det kun gå ned af, fordi man hele tiden havde brug for vand. Jeg er glad for, at jeg gennemførte.
- Jeg kunne godt tænke mig at prøve det igen, fordi nu kender jeg ruten. Så jeg ville ikke blive "fanget" når vi skal svømme når det er alle mand der bliver sat i vandet samtidigt. Jeg tror, at næste år vil jeg gå efter den halve distance 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21 km løb, slutter Morten Sonne.

Publiceret 08 November 2013 11:00