Det ser så let ud, men det giver sved på panden (Foto: Erling Grau).

Det ser så let ud, men det giver sved på panden (Foto: Erling Grau).

Her får de sved på panden

Cirkeltræning er en ny aktivitet i Idræt for Alle. Og mange har allerede meldt sig på holdene

"Du får rørt musklerne i hele kroppen. Pulsen kommer op, og du får rigtig sved på panden.
Lis Lauanni er 68 år og folkepensionist. Hun puster ud efter tirsdagens cirkeltræning i Parkhallen.
Cirkeltræning er en ny aktivitet i Idræt for Alle's (IFA) omfattende program med motionstilbud til pensionister, efterlønnere og skifteholdsarbejdere.
"Jeg anede ikke, hvad det var, da jeg så programmet, men det er bare et nyt ord for intervaltræning, fandt jeg ud af på nettet. Det ville jeg prøve, hvis jeg kunne klare det", siger Lis Lauanni, som har været med i IFA i 6 år.
"Efter bare få gange kunne jeg mærke en forskel, også fordi jeg får trænet og styrket andre og flere muskler sammenlignet med de andre motionshold, jeg er med på", siger hun.
John Schmidt på 66 år tager også nogle dybe indåndinger for at få pulsen ned i normalt leje efter en lille times cirkeltræning:
"Det er en rigtig god måde at få motion og styrketræne", siger John Schmidt. Som mangeårig løber ved han, hvad han taler om. Han har gennemført flere marathonløb og deltaget i bjergmarathon.
"Det gode ved IFA er, at tilbuddene ligger i dagtimerne, og at du for det samme kontingent får mulighed for at prøve forskellige idrætsgrene".

Klassisk træningsform

Tina Knudsen er en af IFAs fire faste instruktører og den, der har fået til opgave at piske deltagerne rundt i hallen til de forskellige øvelser i cirkeltræning.
"Cirkeltræning er en klassisk træningsform, som med rette har fået fornyet popularitet, fordi du på kort tid oplever resultater på både styrke og kondition. Da vi planlagde programmet, blev vi enige om, at der måske manglede noget med rigtig gang i, og derfor besluttede vi at tage cirkeltræning med som forsøg", siger Tina Knudsen.
"Og det er blevet godt modtaget af medlemmerne, men det er først og fremmest et tilbud til den stærke gruppe af motionister, som både kan og har lyst til at give den gas. Med skiftevis f. eks. mavebøjninger, rygøvelser og løb med indlagte pauser kommer hele kroppen i gang", siger hun.
"Men det er jo ikke kun et tilbud til den eksisterende medlemsskare. Hvis andre skulle få lyst, så er der er plads til flere på gulvet, og selvom vi er nogle uger inde i sæsonen, kan nye medlemmer sagtens stige på nu. Og kontingentet bliver selvfølgelig reguleret derefter, siger Tina Knudsen.


Fakta
Idræt for Alle (IFA) er et motionsprojekt under Kolding Firmasport.
IFA tilbyder 26 forskellige hold.
Aktiviteterne foregår i KFUM hallen, Parkhallen, Parkskolen, Marielundskoven, Brændkjærskolen, Hejls Multihus, Slotssøbadet, Tre-For Arena, Arena Syd i Vamdrup og Kongeåbadet i Vamdrup.
Tilmelding på www.koldingfirmasport.dk/ifa eller på telefon 75 50 72 25.

Publiceret 08 November 2013 10:00