Thomas Kielgast (U).

Thomas Kielgast (U).

Idrætten skal ud af kulturlivets skygge

De konservative og Ny Centrum vil sikre øget politisk fokus på idrætsområdet i Køge Kommune efter år med utilstrækkelig opmærksomhed.

Af
Martin Rasmussen

IDRÆT: Idrætten fylder for lidt i den politiske bevidsthed i Køge, og der skal ske noget hurtigst muligt for at skabe bedre rammer for idrætslivet i Køge Kommune.
Det var i hvert fald budskabet fra De Konservative og Ny Centrum i forbindelse med idrættens paneldebat torsdag aften på Køge Stadion.
En række lokale idrætsklubber stod bag mødet i forbindelse med en markant kritik af de vilkår, som Køge Kommune byder idrætslivet - en kritik som Flemming Christensen (K) og Thomas Kielgast (U) er fundamentalt enig i. Trods tidligere års udmeldinger om at ville være en idrætsvenlig kommune, så har der langt fra været tilstrækkelig fokus på idrætsområdet, mener de.
- Idrætten fylder for lidt rent politisk, og vi er nødt til at have mere politisk fokus på området, siger Thomas Kielgast, som sammen med Flemming Christensen nu foreslår en ændring i udvalgsstrukturen for at gøre noget ved problemet.

Skal løfte idrætslivet

Kulturudvalget har i dag ikke tilstrækkelig fokus på idrætten, mener de to byrådsmedlemmer, som derfor foreslår at skille tingene mere ad. Det kan enten ske ved etablering af et kultur- og idrætsudvalg eller ved at skille området helt ud i et selvstændigt idrætsudvalg, som skal håndtere både elite- og breddeidrætten.
- Vi vil gerne være med til at løfte idrætslivet, som eksempelvis i den grad mangler faciliteter, siger de begge og fremhæver blandt andet Køge Park-projektet som et tiltag, der kan være med til at hjælpe både eliten og bredden på den front.
Ligeledes foreslår Thomas Kielgast og Flemming Christensen, at idrætslivet selv involveres langt mere i planlægningsarbejdet. Det kunne blandt andet ske gennem et nyt idrætsråd, som kan mødes en gang om måneden med forvaltningen og på den måde agere talerør for kommunens mange klubber og foreninger.
Debatmødet om idrætslivets vilkår i Køge kom blandt andet i stand, efter en rapport fra Danmarks Idrætsforbund for nylig placerede Køge Kommune på en meget lidt imponerende 82. plads over landets kommuner, når man måler på rammer og vilkår for idrætsforeninger.
Her scorer Køge Kommune blandt andet bundkarakter på adgang til faciliteter og for kvaliteten af faciliteterne.

Flemming Christensen (K).

Flemming Christensen (K).

Publiceret 08 November 2013 06:00