Jazzlegenden Django Bates gæster Koncertsalen Alsion. Foto: Nick White

Jazzlegenden Django Bates gæster Koncertsalen Alsion. Foto: Nick White

Jazzlegende på Alsion

Der venter publikum en særlig koncertoplevelse, når Django Bates skaber musik med både orkester, kor og solister

Jazz møder klassisk og spændende musik opstår. Det sker, når Sønderjyllands Symfoniorkester og den legendariske jazzkunstner Django Bates lørdag den 23. november kl. 15 indtager scenen i Koncertsalen Alsion, hvor der også bliver plads til en hel række af lokale og internationale musikere. Fra Art Ensemble Syd under ledelse af Niels Præstholm til Sønderjysk Pigekor og den østrigsske violinvirtuos Ernst Kovacic samt ikke mindst den engelske dirigent Anthony Weeden.
Men stjernen denne aften er Django Bates, og han glæder sig til sit besøg i Sønderjylland.
"Kun de modigste og mest åbensindede orkestre vil engagere sig i et usædvanligt crossover-projekt som dette, så jeg forventer at møde nye musikere og ikke mindst have en masse sjov med at spille en hel koncert med musik, som er fuldstændig ny for alle musikerne," lyder det fra Django Bates.
Og ifølge ham kan publikum også godt glæde sig. Der er nemlig lagt i støbeskeen til store oplevelser.
"Jeg tager altid publikum med på en musikalsk rejse, der engagerer, overraskelser, morer, chokerer, beroliger og inspirerer dem. Når jeg skriver musik, forestiller jeg altid mig selv som en del af publikum, og jeg spørger mig selv, hvad der ville skabe en uforglemmelig og følelsesmæssigt bevægende oplevelse for mig. Det bruger jeg, når jeg komponerer."

Publiceret 08 November 2013 11:30