Ann Dorthe Pedersen ser frem til, at mange interesserede borgere møder op til informationsmødet på tirsdag.

Ann Dorthe Pedersen ser frem til, at mange interesserede borgere møder op til informationsmødet på tirsdag.

På med de gamle klude

I forbindelse med juleaktiviteterne i Fredericia midtby, er der brug for udklædte borgere. Tag til informationsmøde på tirsdag

Midtbyen kommer ikke til at ligne sig selv, når Fredericia Shopping og Fredericia Kommune arrangerer julaktiviteter i december. Udklædte borgere bliver en del af bybilledet - og du kan være en af dem. En "juleborger" anno 1849.
"Siden 2011 har Borgere anno 1849 været en tradition i forbindelse med 5. og 6. juli i Fredericia, men i år har vi fået mulighed for også at hoppe i de historiske kostumer i tiden op til jul og deltage i byens julehygge," fortæller projektets tovholder Ann Dorthe Pedersen.
I 1840'erne fejrede man også julen, men selvfølgelig slet ikke som i dag. Som deltager bliver du klædt på med historisk juleviden.
"Alle, der vil være med til at formidle et glimt af historien, skal være velkomne. Man skal ikke være skuespiller, og man behøver bestemt heller ikke at være klog på historie. Vi skal nok give den nødvendige baggrundsviden. Så man skal blot have lyst til at give folk en oplevelse, og skabe en god stemning og atmosfære i byen," lyder det fra Ann Dorthe Pedersen.
Som juleborger 1849 skal man deltage i aktiviteterne i weekenden den 14.-15. december samt lørdag den 21. december. En stor del af de "gamle" Borger 1849 har meldt sig.
"Vi er allerede 16-18 stykker, men vi vil gerne være flere. På et informationsmøde på tirsdag kan du høre mere om projektet. Og er det noget for dig, kan du efterfølgende tilmelde dig."
Alle deltagerne får tildelt en "rolle" - fx som stuepige, havnefoged, voldmester, enke eller lignende. Kostumerne kommer fra Museumsgården Kringsminde og Fredericia Teaters Kostumemagasin.

"Vi vil gerne fortælle historie uden bøger."
Ann Dorthe Pedersen
 

Er du interesseret i at høre mere om JuleBorger 1849, er du meget velkommen til informationsmødet i Det Bruunske Pakhus tirsdag den 12. november kl. 19. Ring evt. til Ann Dorthe Pedersen på 2750 6213 eller tilmeld dig på https://www.facebook.com/MAXPositiv

Publiceret 08 November 2013 06:00