Rolls Royce til Skoda-priser

Af
ark

Det kan lyde dyrt at servere a la carte mad til patienterne på et sygehus hver dag året rundt.
Derfor har Hvidovre Hospital sat en undersøgelse igang for at finde ud af, hvad der er fakta.
Konklusionen er, at det ikke er dyrere at servere a la carte retter med 30-40 forskellige varme og kolde retter at vælge imellem.
Det eksterne konsulentfirma BDO har lavet undersøgelsen. Faktisk er a la carte-konceptet hverken dyrere eller billigere end andre hospitalers mere traditionelle madordninger.
- Det er lidt som Rolls Royce til Skoda-priser, siger servicechef Mette Gliese om hospitalets køkkenkoncept.

- Det er et flot tilbud, som kræver højt serviceniveau, men a la carte konceptet gør det samtidig muligt at mindske spildet ret markant. Så i sidste ende ligger vi cirka i midten, når vi sammenligner vores omkostninger med andre hospitalers, forklarer hun.

Undersøgelsen konkluderer kort sammenfattet, at Hvidovre Hospitals koncept er godt, at patienterne er glade for det, at prisen er fornuftig, og at det fra et sundhedsfagligt perspektiv er en optimal løsning, fordi patienterne selv kan vælge det, de har lyst til, når de har lyst til det.
Men selvom store dele af rapporten er positiv læsning, er der også områder, hvor køkkenkonceptet kan strammes op og forbedres.
Kendskabet til kostkonceptet er eksempelvis ikke stort nok blandt plejepersonalet.

Publiceret 08 November 2013 11:42