Welltec, der nu etablerer sig i Esbjerg, er en førende leverandør af interventionsløsninger baseret på robotteknologi og completion-løsninger til olie- og gasindustrien.

Welltec, der nu etablerer sig i Esbjerg, er en førende leverandør af interventionsløsninger baseret på robotteknologi og completion-løsninger til olie- og gasindustrien.

Welltec etablerer stor fabrik i Esbjerg

Et af verdens mest innovative olieserviceselskaber, danske Welltec, har indgået aftale om at etablere en fabrik i Esbjerg.

Et af verdens mest innovative olieserviceselskaber, danske Welltec, har indgået aftale om at etablere en fabrik i Esbjerg.
Fabrikken skal gøre Welltec i stand til at øge produktionen og sikre kvaliteten af virksomhedens nyeste og mest avancerede produkter, som eksporteres til hele verden. Borgmester Johnny Søtrup ser frem til at byde firmaet velkommen i EnergiMetropolen.
"Jeg er meget glad for, at Welltec nu har valgt at etablere en ny stor fabrik i Esbjerg. Sammen med Esbjerg Erhvervsudvikling har jeg allerede været i dialog med Welltec siden foråret. En delegation fra Esbjerg var endda med til indvielsen af Welltecs nye hovedkontor i Houston i forbindelse med verdens største olie og gas messe i Houston," siger Johnny Søtrup og fortsætter:
"Vi ser etableringen af Welltec i Esbjerg som en helt naturlig udvikling for begge parter. Welltec skal selvfølgelig være til stede i Esbjerg, for det er her, nuværende og fremtidige samarbejdspartnere også er at finde," siger borgmester Johnny Søtrup.      
Welltec har haft stor succes med at udvikle robotter, som øger indvindingsgraden af olie og gas på en markant billigere måde. Den opfindelse har skabt imponerende vækst i virksomheden, der tilbage i 1994 startede fra et lille kontor i Allerød.
Ved ibrugtagning af de nye faciliteter ultimo 2014 ventes Welltec at beskæftige 25-35 højt specialiserede medarbejdere i Esbjerg i fase 1.
"Vi udvider løbende forretningen med de større aktører i olie- og gasindustrien, så vi kan skabe en stærkere og mere robust virksomhed. Det er vigtigt for os at være til stede i Esbjerg, så vi kan videreudvikle forholdet til kunder og samarbejdspartnere i Nordsøen direkte fra Danmarks energihovedstad. Samtidig vil fabrikken i Esbjerg blive central for udvikling, produktion og levering af Welltecs revolutionerende teknologier til olie- og gasindustrien," siger administrerende direktør i Welltec Jørgen Hallundbæk. 
Welltecs nye faciliteter i Esbjerg omfatter ca. 6.000m2 fabrikslokaler og 1.250m2 kontorlokaler på en grund på ca. 21.000m2 på Kjersing Ringvej tæt ved motorvejen. Med etableringen i Esbjerg får Welltec en offshore supply base for operationer i den danske, tyske og hollandske del af Nordsøen samt landoperationer i Centraleuropa.    

Publiceret 08 November 2013 08:30