"Som jeg ser det, så er det den største danske præstation, siden FCK gik videre fra Champions League gruppespillet," sagde EfB-træner Niels Frederiksen efter kampen.

Yeeees! EfB er videre i Europa League

EfB er videre til 1/16-finalerne i Europa League efter en flot 1-0 sejr hjemme over svenske IF Elfsborg

Det blev den varslede afgørelsens halvanden time, da EfB i aftes tog imod Elfsborg hjemme i Europa League.
Kampen blev en noget rodet og nervøs forestilling, og måske nerverne og muligheden for videre avancement alligevel har spillet ekstra ind denne aften. Også hos det vestjyske publikum, der var en anelse afdæmpet.
Men der er ingen grund til det store forkromede referat, de fleste kender vist resultatet. EfB sejrede med 1-0 efter et selvmål af Elfsborgs Marcus Rohdén i det 71. minut.
Med resultatet i Liege, hvor Salzburg vandt med 3-1, er EfB med 1-0 sejren videre i Europa League, selvom der resterer to kampe af gruppespillet. Foran 10.049 kunne EfB-spillerne derfor juble, da dommeren fløjtede kampen af.
"Vi skulle have lukket den noget tidligere. Det blev lidt indianerfodbold til sidst, da Elfsborg skulle satse. Vi vidste, at det ville blive en tæt kamp, da den også var tæt deroppe. Havde vi scoret til 2-0, tror jeg, at Elfsborg var faldet sammen," sagde EfB's cheftræner, Niels Frederiksen efter Europa League-sejren.   
"Som jeg ser det, så er det den største danske præstation, siden FCK gik videre fra Champions League gruppespillet. Det var flot, da vi gik videre fra kvalifikationskampene. Nu er vi videre efter fire kampe og har spillet seks europæiske kampe og vundet de fem.  Det var vigtigt for os at få en sejr, det har vi hungret efter. Vi holdte samtidig nullet, så det var en stor præstation af spillerne," lød det fra Niels Frederiksen.

Publiceret 08 November 2013 08:45