DEBAT:

Unge er på banen

Af
Carl Skøtt

Det lyder som et ve-råb fra alle politikere: Alt for få unge stemmer ved valgene. Og da politikerne ikke aner, hvordan de får vælgermassens unge i tale, kommer forkrøblede forslag om, at hvis de unge ikke vil komme til stemmeboksen, så må stemmeboksen komme til de unge.

I Haderslev Kommune har unge politisk bevidste i denne valgkamp gjort, hvad der heller ikke her er prøvet tidligere, og det ser ud til, at de har succes med det. Hvis jeg var en af traditions-politikerne i både den røde og den blå gruppe, ville jeg frygte de unge opkomlinge. De er med enorm energi, gode initiativer, en god portion humor, god politisk indsigt og en ikke ringe forståelse for, hvad samfundet har brug for set med deres partiers øjne kommet de unge i møde. De kender de unges sprog, og de har mødt de unge på de unges væresteder.

De har ydermere gjort det i et rødt-blåt fællesskab.
Det er vejen til at få flere unge til at interessere sig for politik - og også for at stemme.

Jeg er lige så uenig i de unges politik, som jeg er uenig med den politik, deres ældre partikammerater står for, men jeg tager hatten af for de unge, der gør, hvad ældre og mere erfarne politikere aldrig har formået.

Havkatten Calle

Publiceret 08 November 2013 19:00