John Snedker med de røde handsker er klar til at udfordre borgmester Johnny Søtrup.

John Snedker med de røde handsker er klar til at udfordre borgmester Johnny Søtrup.

KOMMENTAR:

Søtrup og Snedker i helt åben duel

Det er mange år siden, at kampen om borgmesterkæden i Esbjerg Kommune har syntes så tæt som ved valget den 19. november

Af
Rune Weitling

KOMMENTAR Ganske som man ser på billedet herover, så skal Johnny og John ud i nogle seriøse boksekampe med hinanden i de næste 14 dages valgkamps-slutspurt.
Her på avisen er vi helt med på, at Dansk Folkeparti, De Konservative, SF, Liberal Alliance, De Radikale og Enhedslisten også stiller med spidskandidater og dermed i princippet også borgmesterkandidater. Men vi har alligevel valgt at sætte ekstra fokus på Johnny Søtrup og John Snedker i denne uges avis, da de repræsenterer kommunens to største partier.
Det skyldes dog også, at kampen om borgmesterkæden i Esbjerg Kommune synes mere tæt end længe. Og at den efter alt at dømme skal stå mellem netop de to kombattanter. Mens man ved de foregående mange valg ikke har kunnet tjene mange penge ved at oddse på Johnny Søtrup som kommende borgmester, så synes valget denne gang mere tæt end længe, selv om Søtrup stadig er favorit på papiret.
John Snedkers udvikling de senere år har gjort, at mange denne gang ser ham som en meget seriøs udfordrer, og endnu mere afgørende er måske, at der denne gang er stor forskel på de to partiers politik.
Hvor det tidligere har været gråt i gråt, er der ved en gennemlæsning af de to partiers valgprogram klare blå og røde nuancer at finde.

Spørgsmålene er mange

Endelig er der mange ubesvarede spørgsmål, der gør valget særligt interessant. Hvor meget vil sagen om Karstensminde fylde? Er Søtrup blevet bykonge på den dårlige måde? Har Snedker formatet til at være borgmester i en storkommune som Esbjerg? Hvor meget fylder det hos folk, man igen skulle spare på budgettet? Hvem er mest på bølgelængde med vælgerne? Slår de landspolitiske vinde virkelig igennem med halv kraft lokalt? Og er Helle Thornings eller Lars Løkkes deroute så værst? Hvem repræsenterer bedst den kommune, man så gerne vil brande som Energimetropol? Hvem kan bedst løse den bosætnings-problematik, man står med? Hvem er bare bedst for Esbjerg Kommune...?
Tjaaah, det kan kun tiden og vælgerne vise, men én ting er sikkert: Valget er mere spændende end nogensinde. Og derfor tæller hver stemme også. For Johnny, for John, for alle opstillede kandidater og ikke mindst for demokratiet.
Så vær nu flink at gøre din stemme gældende den 19. november. For alles skyld.

Lokalredaktør, Rune Weitling.

Lokalredaktør, Rune Weitling.

null

Publiceret 08 November 2013 12:00