Klokken 12.00 skal julemanden vækkes og have søvnen ud af øjnene. Vækningen er samtidig startskuddet til dette års Jul i Hjerting.

Klokken 12.00 skal julemanden vækkes og have søvnen ud af øjnene. Vækningen er samtidig startskuddet til dette års Jul i Hjerting.

Søndag er der julehygge i Hjerting

Der bliver noget for alle aldre, når der søndag atter er Jul i Hjerting

Af
Rune Weitling

Skal stemningen for alvor op i swing, så skal du nok gæste Jul i Hjerting.
Ja ok, nogen præmie for bedste rim vinder undertegnede formentlig ikke, men der er dog omvendt ingen tvivl om, at hvis du ønsker at komme i den rette julestemning, så er det Hjerting, du skal gæste på søndag. Her arrangerer man nemlig den traditionelle hyggedag "Jul i Hjerting", og der bliver med garanti noget for alle aldre.
"Vi har lagt os i selen for at give folk en hyggelig dag, og der vil være fuld knald på," fortæller Peter Petersen, der er en del af styregruppen bag dagen.
Og manden har ret, der vil være fuld fart over feltet startende fra klokken 12.00, hvor børnene skal vække ham den gamle med det lange skæg. Han ligger nemlig og sover på loftet i Jon og Dittes Hus, og det kan han jo af gode grunde ikke blive ved med, når julen står for døren. Herefter er der mulighed for at tage del i de mange andre aktiviteter, der er arrangeret.

Segway, vin og musik

Alle butikker på Gl. Guldagervej og Hjerting Strandvej har åben, EOR giver gratis rideture hele eftermiddagen, Peugeut og Kia udstiller som noget nyt biler, julemanden spreder hygge i hele byen, der er stande i Jon & Dittes Hus, SOS Børnebyerne afholder loppemarked i Pub Kaktus og RigtigHundemad Esbjerg inviterer de 4-benede venner til julehygge, julekonkurrence og kåring af årets sødeste julehund (tilmelding fra kl. 12.00. Bedømmelse af alle tilmeldte hunde begynder kl. 13.30).
Derudover laver spejderne aktiviteter i gården bag Jon & Dittes Hus, man kan prøve en segway, kl. 12.45 synger Nordsøpigerne julesange foran Jon & Dittes Hus, og kl. 13.00 gæster tre EfB-spillere arrangementet og giver autografer overfor scenen, mens man kl. 14.00 kan nyde Capstan Koret synge julesange foran Jon & Dittes Hus.Endelig er der kl. 15.00 Fevres magiske trylleshow for hele familien.
På Hjerting Badehotel kan man smage 50 vine for 20 kr., ligesom man kan få et kig i hotellets nye wellness-center og de nye feriehuse, som er åben for offentligheden denne dag.
Jo, der er sandhed swing i Hjerting denne dag.

Publiceret 14 November 2013 12:00