De unge stod i kø for at stemme

På bare to timer afgav 45 sosu-elever deres stemme, da Aabenraa Kommunes valgbus gjorde holdt ved Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa

Det hedder sig, at de unge ikke interesserer sig for lokalpolitik. At de ikke giver en døjt for næste uges kommunalvalg og smider deres valgkort i skraldespanden i stedet for at finde vej til valgstedet for at sætte deres kryds.
På Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa tegner der sig imidlertid et andet billede. 
Så sent som torsdag formiddag i denne uge troppede ikke færre end 45 elever på for at stemme, da den særlige valgbus, som Aabenraa Kommune har haft på landevejen for at anspore de unge førstegangsvælgere til at deltage i valget, trillede op foran skolens hovedindgang, hvor det mobile valgsted var åbent fra 10.00-12.00.
I de to timer var der konstant en længere kø af elever, der pænt ventede udenfor bussen til det blev deres tur til at afgive deres stemme.  45 elever i alt, som dermed afkræfter forestillingen om, at de unge er politisk ligeglade.  Og tilmed også det sted på valgbussens rundtur til de lokale skoler og uddannelsessteder, hvor valgdeltagelsen har været allerhøjest. 
 
 

Publiceret 16 November 2013 14:00