Michelle Kappel har hurtigt fundet sig til rette på den politiske scene i valgkampen op til kommunalvalget i Køge Kommune tirsdag den 19. november.(Foto: Rikke Cheri)

Michelle Kappel har hurtigt fundet sig til rette på den politiske scene i valgkampen op til kommunalvalget i Køge Kommune tirsdag den 19. november.(Foto: Rikke Cheri)

Fra sofaen til valgmøderne

34-årige Michelle Kappel fra Borup er den nye pige i klassen blandt valgets kandidater i Køge Kommune. Hun stiller op for Miljøpartiet Fokus og brænder for at sætte miljøet på dagsordenen.

Af
Martin Rasmussen

VALG 2013: Socialdemokraterne, Venstre og de radikale er velkendte navne på stemmesedlerne ved næste uges valg, men der er også et par nye partier med, som vælgerne ikke har haft mulighed for at sætte kryds ved tidligere.
Et af dem er Miljøpartiet Fokus, som stiller op ved kommunalvalget i en række kommuner for første gang, siden det blev stiftet i 2010. I Køge stiller partiet med en enkelt kandidat, 34-årige Michelle Kappel fra Borup. Hun er ny i politisk sammenhæng, men mange vælgere har haft lejlighed til at lære hende og hendes holdninger at kende ved en lang række valgmøder de seneste uger.
Her har hun først og fremmest markeret sig med holdninger på børneområdet og naturligvis på miljøområdet, hvor hun også har en særlig indsigt i kraft af blandt andet sin uddannelse som hydrogeolog og arbejdserfaring med blandt andet grundvand og vandforsyningsområdet som helhed.

Op af sofaen

Michelle Kappels rejse til at være en af 13 spidskandidater ved kommunalvalget i Køge begyndte hjemme i sofaen engang i foråret - ikke nødvendigvis med et vredesudbrud men nok i hvert fald med et: "Nu er det nok!"
- Jeg sad i sofaen en aften og tænkte, at nu bliver jeg nødt til at involvere mig aktivt, fortæller hun, og man skal ikke tale med hende længe for at fornemme et ret markant engagement og vilje til at "gøre noget ved tingene".
Det var ikke mindst den politiske storm omkring lærerne i foråret, hvor Michelle Kappel ikke mener, at lærerne blev behandlet rimeligt, der fik hende op af sofaen, og så handler det også om hendes brændende interesse for miljøområdet.
- Generelt sker der ikke nok på miljøområdet. Der mangler gode initiativer og handling bag, siger Michelle Kappel, der taler med glød i stemmen om emner som beskyttelse af grundvandet og den nye råstofplan. Hun erkender dog også, at det er et område, der ikke har så stor bevågenhed som eksempelvis folkeskoler og ældrepleje, som mange har en holdning om.
Stemme på overarbejde
Hun taler hurtigt, men stemmen er temmelig rusten efter at have været på overarbejde ved en række valgmøder, og hun er bekymret for, om den holder hele vejen gennem det valgmøde, som hun skal ud til efter mødet med Lørdags-Avisen.
Hun erkender, at det ikke var nogen helt nem opgave at vælge sit parti.
- Det blev miljøpartiet Fokus, fordi andre partier ikke er ambitiøse nok på miljøområdet. Der er andre, der taler om området, men det er nedprioriteret i forhold til andre ting, forklarer politikerspiren, der egentlig først blot henvendte sig til partiet for at hjælpe med at dele materiale ud, men nu sidder hun i hovedbestyrelsen og er altså kandidat på hjemmebanen i Køge Kommune, og det er en rolle, hun hurtigt er begyndt at føle sig hjemme i.
- På det første valgmøde sad jeg virkelig og følte mig som den nye pige i klassen, men jeg føler mig virkelig godt tilpas i rollen. Det er fedt at komme ud med de ting, jeg har på hjerte, siger hun.

Svært valg

Michelle Kappel erkender, at det er en vanskelig opgave at blive valgt som enlig kandidat for et forholdsvis nyt parti, som endnu ikke er så kendt af vælgerne, men det er heller ikke det eneste succeskriterie.
- Jeg vil jo gerne redde verden, siger hun med et smil.
- Og nu sår vi nogle frø, som forhåbentlig betyder, at flere hører om, at miljø er vigtigt, fortsætter hun om arbejdet med at etablere både partiet og miljøsagen i vælgernes bevidsthed.
Og hun rammer plet hos nogle med sine budskaber - for eksempel fik hun godt fire procent af stemmerne ved prøvevalget på Køge Gymnasium efter et vellykket valgmøde.
- For hver dag føles det mere og mere rigtigt for mig at være her. Jeg ved ikke, hvor mange stemmer jeg kan få, men jeg håber, at folk tør prøve noget nyt. Jeg var for eksempel til et valgmøde i Gørslev, hvor folk var ret skeptiske, men jeg endte alligevel med at få nogle bifald, og efter mødet var der en gut, der kom hen til mig og sagde, at jeg får hans stemme denne gang, siger hun om endnu et bevis for, at hendes holdninger og argumenter rammer plet hos nogle vælgere.
Og selv hvis det ikke bliver til tilstrækkelig mange stemmer på tirsdag, så vil hun også fremover vil vælge sofaen fra og være aktiv i politik.
- Hvis jeg ikke bliver valgt ind, så ved jeg i hvert fald, at jeg vil fortsætte i politik. Jeg er først lige startet, siger hun med et glimt i øjet.

Spot på

Michelle Kappel er 34 år og bor ved Borup med sin mand og to børn på tre og et år.
Hun er uddannet hydrogeolog og vil blandt andet arbejde for at sætte miljøet højere på dagsordenen.
Mød hende i øvrigt på bloggen "Michelle og miljøet" på http://groen.blog.com

Publiceret 16 November 2013 12:00