Vælgerne i Aabenraa kommune har stemt 15 nye ansigter i det nye byråd.

Vælgerne i Aabenraa kommune har stemt 15 nye ansigter i det nye byråd.

15 nye ansigter i byrådet i Aabenraa

Det bliver store skiftedag i Aabenraa byråd, når det nyvalgte byråd starter til januar. Hele 15 medlemmer af det nye byråd er nye ansigter

Af
Af Betina Skjønnemand

Ikke alene venter der en ny borgmester fra en nyt parti, når det nye byråd træder sammen i Aabenraa kommune den 1. januar næste år.
Næsten halvdelen af de 31 medlemmer er også helt nye i byrådet.
Hos Dansk Folkeparti er fire ud af fem medlemmer således nye i byrådet. Det drejer sig om Kaare Solhøj Dahle, Jette Julius Kristiansen, Christian G. Lauridsen og Hans Kristian Wollesen.
Hos Venstre fik otte nye ansigter plads i byrådet. De nye er Rasmus Lyngbak Bøgen, Lars Kristensen, Martin Ugilt Thomsen, Jens Wistoft, Thomas Juhl og Bent Sørensen. Endelig kom far og datter Carina og Eivind Underbjerg Hansen begge ind i Aabenraa byråd.
Hos SF var der nyvalg til spidskandidat Michael Christensen, og hos Socialdemokraterne var der, trods en tilbagegang på seks mandater, plads til to nye ansigter i gruppen, nemlig Kim Brandt og Erik Uldall Hansen.

Farvel til gamle kendinge

15 nye ansigter i byrådet betyder naturligvis også, at 15 har måttet sige farvel til byrådsarbejdet i Aabenraa. Nogle frivilligt, da de ikke genopstillede, og andre måtte sige farvel på den hårde måde, da de ikke opnåede stemmer nok til at få endnu fire år i byrådet. Den mest prominente, der siger farvel til byrådet, er naturligvis nuværende borgmester Tove Larsen, der ikke genopstillede. “Jeg har det fint med, at det er slut. Det var vigtigt, at det var min egen beslutning”, lyder det fra Tove Larsen. Socialdemokraterne siger dog farvel til flere prominente skikkelser. Nuværende formand for Sundhedsudvalget, Karsten Meyer Olesen ,ryger ud, og det samme gør tidligere viceborgmester Jørgen Witte. Også Poul Solberg Hansen, Jan Toft Jensen og Frede Rahr Pedersen må ufrivilligt afgive deres plads i byrådet.
Også SF må sige farvel til en kendt skikkelse, da Jørn Ulrik Larsen ikke opnåede genvalg.

Publiceret 20 November 2013 10:00