Det var en valggyser. Men nu er det på plads: Helle Adelborg er borgmester fire år endnu.(Foto: hvidovre.dk).

Det var en valggyser. Men nu er det på plads: Helle Adelborg er borgmester fire år endnu.(Foto: hvidovre.dk).

Helle Adelborg fortsætter som borgmester

Af
ark

Alle troede, at borgmesterkæden landede hos blå blok. Med et valgforbund, der ialt fik 11 ud af 21 mandater i kommunalbestyrelsen, var det så godt som sikkert, at den kommende borgmester skulle findes hos Dansk Folkeparti, Hvidovrelisten, i Venstre eller hos Konservative.
Men sådan gik det ikke ...
Den borgmesterpost, som Dansk Folkeparti har hungret efter, var så tæt på. Men de kunne ikke blive enige i den borgerlige alliance om, hvem der skulle sidde ved roret i Hvidovre Kommune de næste fire år.
Derfor har DF valgt at slå pjalterne sammen med Socialdemokraterne. Borgmesterkæden tilfalder istedet Helle Adelborg (A), som altså fortsætter som borgmester i Hvidovre Kommune.
Det betyder, at ogå et systemskifte falder til jorden. Et skifte, der på papiret efter valget var en realitet i en alliance mellem Venstre, DF, Hvidovrelisten og Konservative - bakket op af stemmerne fra Nærdemokrati NU og Dansborg Demokraterne.
Både Socialdemokraterne og Mikkel Dencker bekræfter her til morgen, at de har lavet en aftale sammen med SF, og at DF dermed har brudt alliancen med de borgerlige partier.
Mikkel Dencker er blevet viceborgmester og DF har fået tre formandsposter i hhv. Teknik- og Miljøudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Ungeudvalget.
Desuden giver aftalen med Mikkel Denckers egne ord en "klar politisk indrømmelse til DF, idet dansk kultur og traditioner sikres, således at der skal serveres traditionelle danske retter i kommunens institutioner, og at der atter kommer juletræ på Hvidovre Torv”.
 

Publiceret 21 November 2013 08:10