Udover at være kendt fra Skibbyhøj har Anette Tinghøj Hansen i mange år været frivillig og arbejdet for det lokale idrætsliv og halfester. Foto: David Foli.

Udover at være kendt fra Skibbyhøj har Anette Tinghøj Hansen i mange år været frivillig og arbejdet for det lokale idrætsliv og halfester. Foto: David Foli.

Farvel til Skibbyhøj efter 35 år

Anette Tinghøj Hansen går på efterløn efter 35 år på Skibbyhøj

Af
Kristina Schønnemann

skibby 35 år er gået, siden Anette Tinghøj Hansen startede i regnskabsafdelingen på Skibbyhøj. Men det er aldrig gået hen og blevet kedeligt, fortæller hun få dage inden sin afsked til Lokalavisen. "Det har været en rivende udvikling fra, at Skibbyhøj var et skolehjem med Nøddebakken under sig, og til at være en del af psykiatrien," siger Anette Tinghøj Hansen, der især husker Skibbyhøj for at være meget familiært i 70'erne og 80'erne. "Dengang boede forstanderen oppe på hovedbygningen, og de tre lærere boede også på Skibbyhøj eller rundt om i byen. Det var mere socialt på en anden måde end i dag med et andet fællesskab," siger hun. Meget er sket siden da. Boligerne er skilt fra, nogle brugt til beboere, der også er blevet yngre og yngre. Samtidig blev Skibbyhøj først lagt ind under Region H's psykiatri, inden de blev til en del af regionens sociale virksomhed, og her for et halv års tid siden en del af Frederikssund Kommune. "Vi har virkelig skulle forny os, og det er også en af grundende til, at jeg er 'blevet hængende'," siger Anette Tinghøj Hansen, der nu mener, at tiden er moden til at gå på efterløn. "Jeg har en dør åben som vikar på Skibbyhøj, men elelrs så skal jeg bare nyde familien, mine børnebørn og min gamle svigermor, der bor på plejehjem," siger hun.

Publiceret 01 December 2013 00:10