Børnene gav den gas da de blev sluppet løs med deres flotte plasticskovle. Foto: Sven Møller

Børnene gav den gas da de blev sluppet løs med deres flotte plasticskovle. Foto: Sven Møller

Ny institution bliver et dejligt sted

Forleden tog man første spadestik til 'Hulahoppen' på Trekanten i Vojens. En helt ny børneinstitution

Af
Sven Møller

Torsdag var for børn i Vojens en dejlig dag. På Trekanten blev første spadestik til byggeriet omkring et dejligt sted for kommunens børn taget. Hulahoppen. En ny børneinstitution, som ikke blot betyder en sammensmeltning af vojensbørnehaverne Povlsbjerg og Søndergade, men samtidigt også tager en yngre gruppe med sig. Det betyder, at den nye institution åbner i sensommeren 2014 med børn fra 0 til seks år.
Seancen omkring første spadestik var festlig. Udvalgsformanden, Bent Iversen, talte, og det samme gjorde bestyrelsesmedlem Berit Tollgaard. Det var vigtigt, for det gav signalet om, at Hulahoppen stadigt er en selvejende institution. Helt som såvel Povlsbjergs- som Søndergades Børnehave altid har været.
”Efter mange års aktivt, iderigt, engageret, forventningsfuldt og ihærdigt arbejde, kan vi nu endeligt se frem til at følge opførelsen af Hulahoppen." Sådan sagde Berit Tollgaard fra Hulahoppens bestyrelse og cementerede dermed en inderlig tilfredshed med resultatet af et stædigt bestyrelses- som personalearbejde omkring en sammensmeltning. I Vojens er den nye institution et ønske og ingenlunde tvang.
Glæden blev i den grad bekræftet af børnene efter taler og honoratiores gummigedgravning. De små mennesker kastede sig med dødsforagt med deres små plastikskovle. Bent Iversen tog det første spadestik, som var ingenting i forhold til børnenes gravemønster. Der blev taget rigtigt mange første spadestik i torsdags, da ungerne fik adgang til hullet inde på grunden. De bøvlede og gravede. De yngste af børnene skal så fysisk flyttes i den nye institution i eftersommeren næste år.
”I dag var en glædesdag," fortæller institutionens leder, Britta Pilgaard Bonnichsen. Hun har været leder i Povlsbjerg Børnehave gennem 32 år, men er altså nu leder af en fællesinstitution for to af byens børnehaver. Netop nu på to matrikler, men det vil ændres om et år.
”Lige nu er jeg på to matrikler hver eneste uge, det er dejligt. Allermest glæder jeg mig dog over, at hele personalet bliver ført med over i Hulahoppen. Tilsvarende er jeg så glad for, at hele den nyvalgte bestyrelse også er med, når vi flytter næste år," siger hun.

Udvalgsformand Bent Iversen begyndte med en forkromet spade, men gik hurtigt over til gummiged.

Udvalgsformand Bent Iversen begyndte med en forkromet spade, men gik hurtigt over til gummiged.

Publiceret 01 December 2013 08:30