Oprydningsarbejdet har været stort siden stormen hærgede den 28. oktober.

Oprydningsarbejdet har været stort siden stormen hærgede den 28. oktober.

Stormen kostede Kolding 750.000 kroner

Her fire uger efter stormen den 28. oktober er kommunens Driftsafdeling ved at være i gennem et særdeles omfattende oprydningsarbejde, som kommer til at koste dyrt for kommunen

Stormen den 28. oktober, som på et tidspunkt udviklede sig til en orkan, lagde bogstavelig talt Kolding kommune ned med blandt andet mange væltede træer.
Siden har Kommunens Driftsafdeling været i gennem et stort, omfattende oprydningsarbejde. De sidste fire uger har der været fast arbejde for 15 – 20 medarbejdere, som alle har ryddet op efter stormen. Alle kommunens veje er gennemgået fra de store hovedveje til den allermindste grusvej. For eksempel har det været nødvendigt at feje alle veje, fordi de har været dækket af blade og mindre grene/stumper af grene, som har gjort vejene mindre sikre at færdes på. “For Kolding Kommune har stormen alene i oprydningsomkostninger betydet en ekstra udgift på op imod 750.000 kroner,” fortæller Henrik Sandager Nissen. Mens de sidste fire ugers tid har budt på ekstra arbejde for Driftsafdelingens medarbejdere, var også selve dagen, hvor stormen rasede meget speciel for de ansatte. Den 28. oktober begyndte som en ganske almindelig efterårsdag, men endte meget usædvanligt for en del af Driftsafdelingens medarbejdere.
Da stormen midt på eftermiddagen blev til orkan, begyndte de første meldinger om væltede træer over kommunale veje at komme ind. Driftsafdelingen indkaldte derfor omkring 10 medarbejdere. Omkring kl. 16.00 var stormen tiltaget til et gennemsnit over 28,5 meter/sek., hvilket ifølge Beredskabet er Trin 4, det højeste beredskabstrin i en krisesituation.
Driftsafdelingens medarbejdere var på det tidspunkt spredt ud over hele Kolding Kommune, hvor opgaven var at holde hovedfærdselsårene i kommunen åbne for trafik. Stormen faldt hurtigt i styrke og omkring kl. 22.00 kunne Driftsafdelingen sende personalet hjem igen,

Publiceret 01 December 2013 11:30