Peter Tanev holder fordrag på kloakmessen.

Peter Tanev holder fordrag på kloakmessen.

Tørstige tage og Tanev på kloakmesse

Tv-meteorolog Peter Tanev optræder til den kommende kloak-messe i Messe C

Den 23.-24. januar går det løs med Kloakmessen i Messe C Fredericia, og på førstedagen kan de besøgende fagfolk blandt andre møde Peter Tanev fra TV 2 Vejret.
På messens scene holder han foredrag om et meget relevant emne for branchen, nemlig ekstreme skybrud og kraftig regn, der menes at være blandt de største klimaudfordringer, Danmark står over for.
Klimamodellerne viser, at vi i fremtiden vil kunne få flere og kraftigere skybrud over Danmark, men allerede nu har vi flere somre i træk fået en forsmag på fænomenet.
I foredraget tager Peter Tanev fat i klimaændringerne og ser på, hvordan udviklingen vil se ud i Danmark. Han kigger på problemerne ved skybrud men også på løsningerne, og samtidig vil foredraget være krydret med billeder og videoklip af ekstremt vejr, og det hele bliver naturligvis også garneret med den velkendte Tanev'ske humor.

Grønne tage og ”åbne” belægninger

Messens mange udstillere har gjort sig tanker om, hvordan man kan løse de problemer, et vådere vejr fører med sig. De præsenterer blandt andet bedre afløb, rør og forsinkelsesbassiner.
Der er også lidt mere ukonventionelle løsningsmodeller med på messen.
For eksempel præsenterer Byggros A/S fra Odense blandt andet deres tagsystem DiaFlow. Det grønne, ”tilplantede” tagsystem forsinker op til 96 procent af regnvandet, selv ved meget kraftig regn. Det giver kloakkerne bedre mulighed for at holde trit med regnmængderne.
Firmaet har også en belægningstype, der kan lade en liter vand passeret pr sekund pr kvadratemeter. Også dét kan aflaste kloakkerne.

En særlig belægning kan lade store mængder regnvand passere og dermed aflaste kloakkerne.

En særlig belægning kan lade store mængder regnvand passere og dermed aflaste kloakkerne.

Publiceret 01 December 2013 11:00