Anna Sommer Hauge puster ud efter et af sommerens stævner. (Privatfoto).

Anna Sommer Hauge puster ud efter et af sommerens stævner. (Privatfoto).

Fra DM i taekwondo til DM i atletik

SPORT: Køge-pigen Anna Sommer Hauge er inden for et år sluttet i top 3 ved DM i to vidt forskellige sportsgrene.
Først i november sidste år vandt hun DM sølv i kamp, da hun var til DM i Odense med Solrød Taekwondo Klub, en lille skuffelse, men alligevel en præstation der var godkendt da det var hendes første DM med hovedkontakt.
De sidste 3 år har Taekwondo sporten taget en del af hendes tid med meget træning i Solrød Taekwondo Klub og med både nationale og internationale stævner. Her er det blevet til mange flotte resultater så som to danske mesterskaber og en sølvmedalje ved de Nordiske Mesterskaber.
Som et supplement til hendes Taekwondo træning startede hun sidste efterår i Køge Atletik for her at drage nytte af deres konditionstræning i løbet af vinteren.
Taekwondoen er imidlertid henover sommeren blevet erstattet af atletikken som nu prioriteres højest. Efter 6 år i kampsportens tegn kan det jo være meget rart med lidt fornyelse.
Fokus er nu i stedet rettet 100 procent imod atletikken. Her skal nye ting læres hvad angår løbeteknik, taktik og træningsformer. Disciplinerne Anna Sommer Hauge har kastet sig over er i første omgang de korte løbe distancer samt 800 meter.
Med træning 5-6 gange om ugen er det gået stødt fremad siden april og hun har ved flere stævner haft nogle rigtig gode og vellykkede løb. I den sidste weekend i august deltog hun så ved ungdoms DM i Aarhus.
Her løb hun 800 m og 300 m for P15. På 800 meteren blev hun samlet nr. 8 i ny personlig rekord med 2.24,14.
På 300 meteren satte hun også ny personlig rekord med 41,69 sekunder og kom ind på 2. pladsen og dermed var hendes første DM medalje indenfor atletikken en realitet.
Tiden placerede hende som nr. 2 på dette års rangliste over 300 meter for P15-gruppen og er så god at hun med den er kommet ind under Dansk Atletiks talentudvikling.
Anna Sommer Hauge tager turen ind til Sparta på Østerbro et par gange om måneden sammen med to andre atleter fra Køge Atletik, Caroline Vegeberg og Alexandra Johansen. hvor de mødes med de bedste ungdomsatleter fra øst Danmark. Træningen foregår som regel i København med atletikklubben Sparta som udgangspunkt og spænder over flere træningspas.
2014 byder på nye udfordringer med indendørstræningslejr i Stockholm i februar måned sammen med Køge Atletik og i påsken går turen så til Portugal hvor Anna Sommer Hauge sammen med Caroline Vegeberg og Alexandra Johansen fra Køge Atletik deltager i en uges træningslejr hvor de bedste ungdomsatleter fra hele landet er med.
pm

Anna Sommer Hauge (tv) på medaljepodiet ved DM i Aarhus.

Anna Sommer Hauge (tv) på medaljepodiet ved DM i Aarhus.

Publiceret 19 December 2013 14:00