Eliteidrætslinjens elever kan juble over at ordningen kan fortsætte i årene fremover (foto: Kolding Kommune).

Eliteidrætslinjens elever kan juble over at ordningen kan fortsætte i årene fremover (foto: Kolding Kommune).

Mere motion

Ny folkeskolelov sikrer eliteidrætsklasser

Folketinget har netop vedtaget folkeskolereformens to første lovforslag. De indeholder en række markante ændringer af folkeskoleloven, som også berører eliteidrætslinjen. Eleverne skal fra august 2014 være i skolen i 35 timer ugentligt, hvilket gælder får 7.-9. klassetrin. Det helt centrale set med talentudviklingsbriller er, at det bliver lovligt at udbyde eliteidrætsklasser, og således er fremtiden sikret for en af de største succeser i dansk talentudvikling i de senere år.

Eliteidrætsklasser var ellers erklæret ulovlige landet over af Statsforvaltningen, som ikke tillod optagelse på baggrund af sportslige forudsætninger, og den populære ordning fik kun lov at fortsætte med en dispensation fra Undervisningsministeren. Det er ikke længere nødvendigt, og frugterne af ordningen, som i Kolding har kørt siden august 2008, kan derfor fortsat høstes. Ordningen bliver fulgt tæt af et ph.d. studie ved Center for Ungdomsforskning på Århus Universitet, der forventes at offentliggøre de foreløbige resultater i starten af det nye år.

Mere motion til alle

Folkeskoleloven har flere gode aspekter set med sportsbriller, da den medfører, at alle elever skal have minimum 45 minutters bevægelse og motion i gennemsnit om dagen. Hvordan det bliver udført lokalt er endnu uvist, men det helt centrale punkt bliver at sikre, at der kommer kvalitet i den ekstra bevægelse, som børnene møder. Fremover er der en forpligtigelse til at sikre, at skolerne samarbejder med det lokale foreningsliv, så disse også kan bidrage til, at koble foreningslivet med skolerne.

Brændkjærskolen holder informationsmøde tirsdag den 7. januar for potentielle ansøgere, der ønsker at starte på eliteidrætslinjen i 7.-10. klasse til august 2014. Det er dog muligt at møde op kl. 19.00 og få en rundvisning af skoleleder Niels Danielsen. På Brændkjærskolens eliteidrætslinje er det muligt at kombinere skolegang med morgentræning. Der arbejdes med lokale eliteklubber om at tilbyde morgentræning indenfor: håndbold, bowling, pigefodbold, badminton, tennis, golf, brydning og svømning. Derudover er der en basislinje med fysisk træning, således at talenter på højeste nationale niveau i andre sportsgrene har mulighed for at få fysisk træning og blive en del af et stimulerende elitemiljø.

Folkeskoleloven har flere gode aspekter set med sportsbriller, da den medfører, at alle elever skal have minimum 45 minutters bevægelse og motion i gennemsnit om dagen.

Folkeskoleloven har flere gode aspekter set med sportsbriller, da den medfører, at alle elever skal have minimum 45 minutters bevægelse og motion i gennemsnit om dagen.

Publiceret 01 January 2014 07:00