En af de mange gåder, som er forbundet med Sclerose, er at flere kvinder end mænd rammes af sygdommen.

En af de mange gåder, som er forbundet med Sclerose, er at flere kvinder end mænd rammes af sygdommen.

Pedalerne i bund for den gode sag

Cykelevent med deltagelse af sønderjysk cykelhold støtter Scleroseforeningens arbejde

Af
Mette Henriksen

Scleroseforeningen står bag den nye cykelevent, Cykelnerven, som har til formål at indsamle sponsorater til forskningen mod den mystiske sygdom sclerose, som angriber centralnervesystemet.
Med Cykelnerven får du tre dages fantastisk cykeloplevelse i Sydfrankrig i sommeren 2014, hvor du blandt andet skal over tre af årets Tour de France bjerge. Samtidig venter mange gode fælles oplevelser på det hold, du træner sammen med op til turen. Der oprettes hold med egen holdkaptajn i Aalborg, Århus, Sønderjylland, Odense og København. Holdene får hver mellem 20 og 30 deltagere.
For at deltage, skal du tilknyttes et hold, som arbejder sammen, såvel når det gælder træning som lokalisering af de sponsorer, der skal sikre det økonomiske grundlag for deltagelsen.

Erfaren arrangør

"Tanken er at cykelryttere i hele Sønderjylland får kendskab til projektet, så de kan tilmelde sig ved interesse," siger Esben Meyer, som er den lokale holdkaptajn på det sønderjyske cykelhold. Han leder blandt andet lokalt træningen og andre aktiviteter og har den tætte kontakt til Scleroseforeningen.
Cykelnerven er målrettet såvel nybegynderen i rimelig god form som den erfarne motionist.
For at sikre et professionelt og veltilrettelagt arrangement, hvor sikkerheden er i top, og forplejning, servicebiler, guider fungerer optimalt, har Scleroseforeningen indgået samarbejde med en af de mest erfarne arrangører på området. Det er event manager Jens Kasler fra Danmarks Cykle Union, som også i sin egen virksomhed, Velo Tours, har arrangeret en lang række cykelrejser og kender Tour de France bjergene.
Hvis du gerne vil tilmelde dig Cykelnerven eller har spørgsmål, kan du kontakte holdkaptajn i Sønderjylland, Esben Meyer, Haderslev, på telefon 2441 9493 eller mail: sonderjylland@cykelnerven.dk
Se også mere på www.cykelnerven.dkSclerose
Sclerose er en kronisk sygdom, der angriber centralnervesystemet. Cirka 12.500 danskere har sclerose. 700 får hvert år stillet diagnosen, og flere kvinder end mænd får sclerose.
Indtil årsagen til sclerose og sygdommens mekanismer er fuldt klarlagt, vil en helbredende behandling ikke kunne opnås. Man er derfor foreløbigt henvist til at formilde sygdommens konsekvenser.

Publiceret 01 January 2014 08:00