Svømmenklubbens formand Tom Bonnesen har store forventninger til klubbens kommende 50 meter bassin.

Svømmenklubbens formand Tom Bonnesen har store forventninger til klubbens kommende 50 meter bassin.

Svømmeklub smider millioner i nyt bassin

Svømmeklubben Sønderborg vil bygge 50 meter bassin til 35 millioner for at blive blandt landets bedste svømmeklubber

Af
Af Pernille Luise Kellmann

Et nyt 50 meter bassin skal fremme elitesvømningen og gøre bedre plads til motionssvømmere.
Det er Svømmeklubben Sønderborgs plan. Byggeriet begynder i midten af 2014 og forventes færdigt i starten af 2015. Klubben har store ambitioner til bassinet, der skal dække Sønderborgs behov for svømning. Elitesvømmerne og deres to trænere med mastergrad i idræt og svømning får træningsmuligheder, og dermed bedre resultater til stævnerne i hele landet. Den nye svømmehal vil få 1.500-2.000 siddepladser, så Sønderborg får mulighed for at afholde store stævner som Danmarksmesterskabet i svømning.
Svømmeklubben får også muligheden for, at lave et talentudviklingscenter i Sønderborg i tæt samarbejde med Dansk Svømmeunion, og svømmeklubben bliver desuden en del af Sønderborg Talentakademi i samarbejde med bl.a. SønderjyskE og FC Sønderborg.
Det nye elitemiljø skal holde på de lokale talenter og være et alternativ til efterskoler.
”Jeg har flere gange oplevet, at folk er taget på efterskole og kommet hjem med et lavere niveau end det de tog af sted med, da der er mange ting på efterskoler, som kan flytte ens fokus fra sporten,” siger klubbens formand, Tom Bonnesen.
Svømmeklubben ønsker, at svømning skal være en sport man kan dyrke, når man har lyst.
”I dag skal man næsten have en ph.d. i planlægning for at finde ud af, hvornår man kan svømme,” siger Tom Bonnesen.
Klubben vil indføre et nyt medlemskab, hvor man kan svømme, når man har lyst for 600 kr. halvårligt. Dette medlemskab skal give mulighed for programplanlægning og instruktør, hvis det ønskes. Svømmeklubben regner med at de nye tiltag får medlemstallet til at stige fra 1.300 til 6.000 i løbet af tre år.
50 meter bassinet skal bygges ved Humlehøj Svømmehal, på området op mod Bilka. Det opføres oven på jorden for at byggeriet går hurtigere og bliver billigere. Svømmehallen forventes at blive CO2-neutral. 50 meter bassinet får 10 baner og en forskydelig væg, så bassinet kan deles i to 25 meter bassiner. Pengene lånes i kreditforeningen, og klubben danner anpartsselskab, der skal eje og drive hallen.

Publiceret 01 January 2014 09:00