Tanja Skarnager har startet virksomheden Trekroner Hundeluftning.(Foto: Erling J.)

Tanja Skarnager har startet virksomheden Trekroner Hundeluftning.(Foto: Erling J.)

Sagde op og fik:

Et hundejob

Af
Anette Gundlach

Tanja Skarnager på 32 år har gennem det meste af sit liv elsket hunde. Faktisk så meget, at hun har ønsket sig en i 27 år og nu også har sagt sit marketingsjob op for at blive professionel hundelufter og instruktør. Først åbnede hun virksomheden Trekroner Hundeluftning og for få uger siden flyttede hvalpen Frisco endelig ind på adressen. Tanja Skarnager havde længe drømt om at skifte kontoret i en stor fødevarevirksomhed ud med frisk luft, dyr og mennesker. Derfor har hun i det seneste halve år arbejdet på at forene dette i en ny forretningsmodel, som nu er klar. Tanja Skarnager er begejstret for, at drømmen er blevet til virkelighed. - Det føles helt rigtigt for mig, og jeg kan mærke, at jeg nu gør en forskel for den enkelte, siger hundelufteren.

På hundebesøg

Tanja Skarnager forklarer, at hun kan tilkaldes, hvis man for eksempel vil have, at familiens nye hvalp får besøg. - Otte timer er lang tid at være alene for en hvalp. - Derfor tilbyder jeg at lege og gå en lille tur med den, siger Tanja Skarnager. Man kan også få hende til at gå tur med husets voksne hund, hvis man nogle gange har rigtig travlt og ikke kan få tingene til at hænge sammen. Turene går til skov eller strand og kan foregå som soloture eller i grupper på højst fem hunde.

På luftetur ved Vigen.
(Foto: Privat)

På luftetur ved Vigen. (Foto: Privat)

Styr på hunden

Når Tanja Skarnager er færdig med hunde-instruktør-uddannelsen, kan hun også give tip om lydighed og hjælpe med at træne ens hund, hvis man har brug for hjælp. - Det er en fordel for mig, når jeg kender hunden, så kan vi øve, når vi er ude at gå, siger den kommende instruktør. Hvis man har brug for transport til dyreklinik eller hundesalon, kan man også gøre brug af virksomhedens nye bil. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 01 January 2014 00:15