Preben Kristiansen er en af solisterne ved Sønderjyllands Symfoniorkesters nytårskoncert.

Preben Kristiansen er en af solisterne ved Sønderjyllands Symfoniorkesters nytårskoncert.

Musikalsk nytårsfest i Alsion

Sønderjyllands Symfoniorkester indleder 2014 med festlig nytårskoncert med Preben Kristensen og Louise Fribo

Nu går det løs med nytårskoncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester. I år er det med den altid veloplagte Preben Kristensen, og ved sin side har han sangerinde Louise Fribo.
Koncerterne opføres i både Sønderborg, Tønder, Aabenraa og Kolding.
Både orkester og solister ser frem til nogle festlige aftener med en masse god musik, og især for aftenens ene solist er det en stor fornøjelse at være tilbage hos Sønderjyllands Symfoniorkester.
"Det er nogle pragtfulde musikere, og jeg plejer at have en fest med dem. Så selvfølgelig glæder jeg mig til at skulle synge med orkestret igen," lyder det fra an begejstret Preben Kristensen.
Han har efterhånden gæstet orkestret flere gange, men der er en anden helt særlig grund til, at netop Sønderjyllands Symfoniorkester har en meget stor stjerne hos ham.
"Da jeg for en del år siden havde min første optræden med Sønderjyllands Symfoniorkester blev det til en ny "epoke" er så stort et ord, men i hvert fald starten på min karriere som orkestersolist. Senere har jeg optrådt med mange forskellige orkestre, men det er klart at Sønderjyllands Symfoniorkester vil altid have en speciel plads hos mig, da det var med dem denne store del af mit professionelle arbejde begyndte," fortæller han.
Men ikke kun oplevelsen med orkestret er noget, Preben Kristensen ser frem til, også samarbejdet med Louise Fribo er helt specielt, og det vil publikum også nyde godt af.
"Louise er en af mine yndlingssangere, og jeg ved, at hun glæder sig lige så meget som jeg til, at vi igen skal synge sammen. Vi har en rigtig god kemi både på scenen og også privat. Det sidste kommer faktisk også publikum til gode, da det altid fører noget godt med sig, når de mennesker, der optræder sammen, kan lide og har respekt for hinanden," siger han og fortsætter:
"Derfor ved man aldrig, hvad der kan ske, når man sender os to op på den samme scene - men en ting kan jeg love - det bliver ikke kedeligt."
Publikum kan glæde sig til forrygende og festlig musik. Blandt andet et medley af musikken fra filmene Pirates of the caribbean, klassikere fra Phantom of the opera og et herligt potpourri af de kendte sange fra Sommer i Tyrol.
Koncerterne er sponseret af BHJ Fonden. Koncerten i Sønderborg finder sted onsdag den 8. januar kl. 20.00 i Koncertsalen Alsion.

Louise Fribo kan opleves ved nytårskoncerten i Alsion.

Louise Fribo kan opleves ved nytårskoncerten i Alsion.

Publiceret 04 January 2014 10:00