Claus Omann Jensen bliver her iført borgmesterkæden af byrådsmedlem for Venstre Anders Buhl Christensen (th) og Bent Olaf Nielsen - formand for Venstre i Randers kommune

Claus Omann Jensen bliver her iført borgmesterkæden af byrådsmedlem for Venstre Anders Buhl Christensen (th) og Bent Olaf Nielsen - formand for Venstre i Randers kommune

Den nye borgmester rækker bredt

Både politiske samarbejdspartnere og politiske modstandere var mødt frem for at lykønske den nye mand med borgmesterposten

De mange gæster der fredag var mødt frem på Laksetorvet blev behørigt underholdt. Først af Randers Pigegarde, der modtog gæsterne udendørs med festlig musik og senere af medlemmer af Randers Kammerorkester, der blandt andet spillede et par skotske folkemelodier. Imellem de musikalske indslag blev der holdt en lang række taler. Herunder fra partiet Venstres næstformand og tidligere skatteminister, Kristian Jensen, der mindedes at have cyklet sammen med Claus Omann Jensen sidste sommer:
”I sommer cyklede vi Fjordløbet sammen. Du er en imødekommende og åben person, og du snakkede med mange ved løbet. Du havde fart på – men du sørgede for at alle kom med og var godt tilpas under løbet. Og det er netop det, der kendetegner dig", sagde Kristian Jensen.

Spidskandidat for alle borgere

Et gennemgående tema i talerne var, at Claus Omann Jensen er en åben og lyttende person, som er god til at samarbejde, og som gerne inddrager mange i beslutningerne. I sin egen tale takkede borgmesteren først og fremmest for den store opmærksomhed:
”Tak for det store fremmøde - det varmer. Det er fundamentet for at yde en ekstra indsats,” sagde Claus Omann Jensen.
Herefter forklarede han, at han lige nu var ved at omstille sig til tilværelsen som kommunens førstemand:
”Nu er jeg ikke længere Venstres spidskandidat. Nu er jeg spidskandidat for 96.000 borgere i kommunen.”
Han kom blandt andet også ind på at han med sine politiske modstandere har haft mange gode snakke - blandt andet med socialdemokraternes Leif Gade:
"Jeg har stor respekt for din person og ser frem til samarbejde med socialdemokratiet og tak fordi I vil være med. Selvom  I siger det bliver dyrt - jeg husker nu ikke, at det blev dyrt, da vi gik med jer og det tror jeg heller ikke, at det bliver denne gang. Velkommen ombord til socialdemokraterne."
Claus Omann Jensen rettede også en stor tak til de mange medarbejdere der konstant hilser ham velkommen hvor han kommer frem.
"Randers kommune er en halvstor arbejdsplads, har jeg fundet ud af. Jeg møder hele tiden nye mennesker, der siger hej. I kender mit navn men jeg kender desværre ikke jeres. Jeg møder kun varme og initiativrighed - der er vilje til at ville dette projekt", sagde han i sin takketale.
Og så sluttede han af med et citat som Katrine Fruelund - også Venstre kandidat til byrådsvalget - ville havde sagt: "Hvad kæmper vi for? - Randers, Randers, Randers".
Claus Omann Jensen har allerede ledet sit første byrådsmøde. Det skete 9. december, da byrådet konstituerede sig efter valget. Næste byrådsmøde kan opleves 20. januar kl. 17:00 på Det Gamle Rådhus i Randers.

Fra talerne

Leif Gade, gruppeformand for Socialdemokraterne:
”Vi vil gerne være med til at tage ansvar i budgetforhandlingerne – men du skal vide at det kan blive dyrt!”

Bent Olaf Nielsen, formand for Venstre i Randers:
”Det er med stolthed, vi sætter borgmesterkæden på dig i dag. Du er en fighter med humoristisk sans. Du er en god strategiker, der kan samle bredt. Du plejer at sige: Der er ingen problemer – kun ting, der skal løses. Der hviler et stort ansvar på dine skuldre, men vi tror på dig og ønsker dig held og lykke med opgaven.”

Mogens Nyholm, 1. viceborgmester og formand for Kultur- og fritidsudvalget:
”Du gjorde en imponerende entré på den politiske scene. Du fik et meget flot personligt stemmetal. Det skyldes bl.a. din personlige habitus.”

Arne Erikslev, Venstre i Randers:
”Du er sgu' anderledes. Du er ikke egoist – derfor fik du 7668 stemmer. Dit slogan var: Nye tider, nye tanker. Det har du levet op til.”

Karen Brix Roed, tidl. formand for Socialudvalget i Randers Kommune:
”Hvis vi vil, har vi fået en borgmester, der kan bringe Randers i en anden retning og fremad. Du kan mærke Randers' sjæl, nerve og puls. Vi skal støtte op og give modspil, så du kan blive Danmarks bedste borgmester.”

Publiceret 06 January 2014 12:42