De fleste synes nok, det koster en mindre formue at få børnene passet. Men Aabenraa er faktisk tredjebilligst. (Arkivfoto).

De fleste synes nok, det koster en mindre formue at få børnene passet. Men Aabenraa er faktisk tredjebilligst. (Arkivfoto).

Det er (forholdsvist) billigt at få passet børnene i Aabenraa

Af
Af Betina Skjønnemand

Synes du også, det er dyrt at sende dine børn i daginstitution?
Måske kan det hjælpe lidt på dit humør, at Aabenraa faktisk er en af de billigste kommuner i Danmark, når det kommer til forældrebetaling til institutioner. Det viser en ny undersøgelse, som analyse- og forskningsinstituttet Bureau 2000 har foretaget for Ugebrevet A4. Hvis du har et barn mellem 0 og to år samt et børnehavebarn, skal du i Aabenraa i gennemsnit betale 3094 kr. for at få passet børnene - alt efter institutionsvalg.
Det betyder, at du skal tjene 5437 kr. inden skat for at kunne betale for pasningen. Selvom det lyder af mange penge, så er det ikke nær så meget, som forældre i f.eks. i Allerød må slippe for at få poderne passet. Her er taksten for de samme to børn nemlig på hele 4575 kr. efter skat - eller 7860 kr. før skatten er trukket. På trods af at Aabenraa altså ligger i den billige ende, er der i Sønderjylland penge at spare, hvis man bor i Haderslev, der har landets billigste børnepasning. Også Vejen er billigere end Aabenraa.

Publiceret 06 January 2014 15:00