Jacob Dehn Andersen - hædret med sportsgallaprisen i fjor. For 2013 er en anden Randers FC-spiller Nicolai Brock-Madsen nomineret, men han er ude i hård konkurrence mod bl.a. Glen Meier fra Randers Motor Sport. FOTO: HANS CARSTENS

Jacob Dehn Andersen - hædret med sportsgallaprisen i fjor. For 2013 er en anden Randers FC-spiller Nicolai Brock-Madsen nomineret, men han er ude i hård konkurrence mod bl.a. Glen Meier fra Randers Motor Sport. FOTO: HANS CARSTENS

Fem i spil til Sportsgallaprisen

Randers Talent & Elite har offentliggjort kandidaterne til en af Sportsgalla 2013’s prestigefyldte priser

2013 var både med hensyn til hold-præstationer og individuelle resultater et godt år for idrætsudøverne i Randers Kommune. Derfor er det meget passende, at de nominerede til en af de tre store priser, der uddeles ved Sportsgalla 2013 - lørdag den 1. februar i Arena Randers - er næsten ligeligt fordelt på holdspillere og atleter, der kæmper på egen hånd.
"Det er fjerde gang, Sportsgallaprisen, der ledsages af et pengebeløb, som skal bruges til videreudvikling, uddeles," siger elitechef i Randers Kommune Morten Arvidsson.
"Præmissen er skarp, da der tales om, at prismodtageren "må anses for at være potentiel medaljetager ved kommende EM, VM og/eller olympiske lege, men et hurtigt kig på feltet bekræfter, at det har alle kandidaterne mulighed for at opnå," siger elitechefen.
De fem kandidater
Nicolai Brock Madsen, Randers FC, fodbold
Den 21-årige angriber havde et særdeles godt 2013. Han gjorde sig ikke kun bemærket på Randers FC's førstehold, men er også fast mand - en yderst træfsikker en af slagsen - på det danske U21 landshold, der er tæt at spille sig i slutrunden om årets Europamesterskab. I alt har Nicolai de seneste år spillet på fire danske U-landshold, hvor han er noteret for 40 kampe.
Foreløbig toppede han i 2013, hvor han scorede seks mål i 11 kampe.
Glen Meier, Randers Motor Sport, motocross
Det snart 15-årige stortalent betragtes som en af sin generations bedste motocrosskørere i Europa. I 2013 imponerede han ved at vinde sølv ved Europamesterskaberne, blev nummer fem ved VM og sejrede i den prestigefyldte ADAC Junior Cup. Herhjemme genvandt han i overbevisende stil det danske mesterskab i "Teenagernes Superliga" - 85cc-klassen.
Unge Meier er netop blevet nomineret til to priser ved Dansk Motorsport Award.

Niels Korfitz Mortensen, Svømning
Den 18-årige handicap-svømmer blev ved sidste års Sportsgalla hædret med talentprisen for præstationerne ved de Paralympiske Lege i London. Niels, der er født uden højre underarm og med kun to fingre på venstre hånd, anses som et af de helt store danske medaljehåb ved OL i Rio. I 2013 deltog han ved VM i Canada, hvor han svømmede sig i flere finaler og satte flere danske rekorder.

Sofie Strangholt, Randers HK, håndbold
"Det overordnede mål for mig er at blive verdens bedste. Det kræver hårdt arbejde, men jeg er villig og klar til at gøre det, der skal til." Sagde den nu 21-årige Randers HK-spiller, da hun for et par år siden blev spurgt om ambitionerne som håndboldspiller. Samme år var hun nomineret til Årets Sportsnavn, men måtte se sig slået på stregen af cykelverdensmester Mads Würtz Schmidt.
I 2013 har hun trods flere skadesperioder spillet en afgørende rolle for Randers HK.  Skader tvang hende væk fra det danske landshold, der vandt bronze ved VM  i Serbien.

Morten Bo Jensen, American Football
Et af de største talenter i Randers Thunder er 18-årige Morten Bo Jensen, der p.t. er på træningslejr i Florida. Han er udtaget til et verdenshold, der kun tæller de absolut bedste spillere - udenfor USA.
Morten Bo Jensen er rygraden på det danske U19-landshold, der i 2013 besatte fjerdepladsen ved EM i Tyskland. Han betegnes som et kæmpetalent med vilje til at nå sine mål og bliver spået en stor fremtid på det danske A-landshold, der hører til blandt de otte bedste i Europa.

Publiceret 06 January 2014 15:15