Jannik, Anders og Rasmus fra handelsgymnasiet på BCSyd er gået videre i en stor matematik-konkurrence.

Jannik, Anders og Rasmus fra handelsgymnasiet på BCSyd er gået videre i en stor matematik-konkurrence.

Matematik på konkurrence-niveau

Georg Mohr-konkurrencen har deltagelse af elever fra handelsgymnasiet på Business College Syd

Af
Af Svend Mikael Larsen

I november blev første runde af Georg Mohr-konkurrencen 2014 afviklet. Georg Mohr-konkurrencen er en matematik-konkurrence, der henvender sig til matematik-interesserede elever i de gymnasiale uddannelser, og hvor der er tale om en anderledes form for matematik. Opgaverne er alle små logiske regneopgaver, hvor både spørgsmål og løsninger er letforståelige for de fleste gymnasieelever, men samtidig også udfordrende for selv de dygtigste.
Fra Handelsgymnasiet havde 84 elever fordelt over de 3 årgange meldt sig til konkurrencen, hvor de i første runde havde 90 minutter til at løse 20 opgaver. Af de 84 deltagere opfyldte 3 elever kravet for videre deltagelse i konkurrencen, som var mindst 12 rigtige.
Det er Jannik Møller Hansen, Anders Stasiak og Rasmus Kjærsgaard, som alle tre er fra studieretningen mini-master med fokus på matematik. To af dem er fra tredje årgang og en fra første årgang. De er nu klar til at næste runde i konkurrencen, som finder sted i morgen den 7. januar, hvor de skal op til en fire timers skriftlig prøve.
Rektor Dorthe Milling Stjernholm er stolt af det store deltagerantal, og ønsker de tre, der er gået videre, held og lykke. Hun håber på, at deltagelse i Georg Mohr er med til at synliggøre, at der også udbydes matematik på højt niveau på handelsgymnasiet.
Christian B. Mølgaard, underviser i matematik, er tovholder på handelsgymnasiet for Georg Mohr konkurrencen, og han fortæller:
”Selvom det kun er tredje gang, Business College Syd deltager, er Georg Mohr-konkurrencen blevet meget populær. Der er nemlig stor interesse for matematik på skolen.”

Publiceret 06 January 2014 12:00