Boligminister Carsten Hansen, fremhæver Sønderborg i et indlæg på Altinget om øget tryghed i udsatte boligområder.

Boligminister Carsten Hansen, fremhæver Sønderborg i et indlæg på Altinget om øget tryghed i udsatte boligområder.

Minister fremhæver indsats i boligområder i Sønderborg

Boligminister Carsten Hansen fremsætter lovforslag, som skal gøre det lettere at komme af med problematiske lejere, der skaber utryghed

Af
Af Svend Mikael Larsen

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, fremhæver i et indlæg på Altinget, som er en uafhængig journalistisk portal om politik, indsatsen i Sønderborg for at øge trygheden i nogle udsatte boligområder. Han fremsætter nu et lovforslag, som skal gøre det lettere at komme af med få, problematiske lejere, der skaber utryghed.
Ministeren skriver blandt andet: ”Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) peger på, at Sønderborg Kommune på baggrund af en bekymrende tryghedsmåling iværksatte en målrettet indsats (...) Den har bidraget til, at beboerne nu føler sig markant mere trygge. Der er sat ind med præventivt politiarbejde, gadeplansindsats, boligsocial indsats og tryghedsvandringer, hvor boligområdets beboere har udpeget de steder, der gør dem utrygge. Det er væsentlige elementer i at gøre boligområder mere trygge.”
I nogle af Sønderborgs boligområder er den sociale indsats suppleret med fysiske tiltag som mere lys, fjernelse af bevoksning og renovering af huse. Også den slags peger Carsten Hansen på som positive tiltag, ligesom han fremhæver tryghedsvandringerne som metode til at skabe større ejerskab og ansvar.
Carsten Hansens lovforslag, som er under behandling i Folketinget nu, vil give boligorganisationer i samme område mulighed for at udveksle oplysninger om problematiske lejere, ligesom politiet og boligorganisationer får mulighed for at udveksle oplysninger om kriminalitet, der er begået i området.

Publiceret 06 January 2014 09:00