Direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling Tom L. Nielsen.

Direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling Tom L. Nielsen.

Nytårsstatus med erhvervsdirektøren

Erhvervslivet trives i Esbjerg Kommune, men hvordan ser erhvervsdirektøren på året, der er gået? Og hvad med året, der kommer?

Af
Rune Weitling

Tom L. Nielsen, direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling, hvad er dine håb og forventninger for 2014?
"Mit store ønske er, at der for alvor begynder at komme gang i økonomien af hensyn til detailhandel og andre, der er pressede af danskernes tilbageholdenhed. Derudover håber jeg, vi kan fastholde de meget positive ting, der er sket i 2013 i Esbjerg Kommune. Blandt andet har vi budt over 20 nye virksomheder udefra velkommen, og Esbjerg Havn har lavet en kæmpe udvidelse, som er blevet indviet og ikke mindst udlejet.
Alt tyder heldigvis på fortsat vækst inden for energiområdet, ikke mindst olie/gas og havvind. Jeg ser dog gerne, at flere bosætter sig i Esbjerg Kommune for at være tættere på deres nye spændende job."
"Derudover håber jeg, at vi i 2014 igen kan sætte rekord i antal nye studerende, og her glæder jeg mig selvfølgelig over maskinmesteruddannelsen er kommet tilbage, ligesom jeg glæder mig over, at universiteterne bygger nyt for mange millioner i Esbjerg. Jeg ser her også frem til en spændende finale i Next Step Challenge konkurrencen, og håber, at vi kan generere mere erhvervsturisme i 2014."
"Endelig ser jeg en udfordring i fortsat at brande os som Energimetropol. Kagen bliver stadig større til glæde for os alle, men når vi brander os på lige dét, er det dog også vigtigt for mig at sige, at det ikke er et fravalg af alle mulige andre brancher."
"Desuden er det mit håb, at Esbjerg Erhvervsudvikling kan fastholde sin position som landets største lokalforankrede erhvervsorganisation, og at Esbjerg Kommune som minimum kan fastholde sin position som én af de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark."
"Endelig håber jeg at se mange mennesker til vores årlige nytårskur i musikhuset den 9. januar, hvor vi traditionen tro skyder det nye år i gang med et let traktement, prisoverrækkelse og uformelt samvær."

Publiceret 06 January 2014 12:00