Holdsalene er godt pakket i januar måned. Intentionerne er ofte høje hos de mange nye medlemmer. Det er dog ikke altid, at de holder mere end et par måneder.

Holdsalene er godt pakket i januar måned. Intentionerne er ofte høje hos de mange nye medlemmer. Det er dog ikke altid, at de holder mere end et par måneder.

En sund start på året:

Fyldte fitness centre

And, flæskesteg og for meget rødvin er fortid. Nu skal der forbrændes kalorier og hos Fitness 1 strømmer motionisterne, traditionen tro, til

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Køen foran kassen vokser i takt med at klokken nærmer sig 17.00. Januar måned betyder kronede dage for fitness centrene, og i år er ingen undtagelse:
“Vi regner med at få omkring 1500 nye medlemmer i løbet af den her måned. Mange af dem der begynder nu, de har et nytårsforsæt om, at få en bedre livsstil med sundere mad og mere motion, og vi oplever det her hvert år”, fortæller souschef Joye Meulengracht og fortsætter:
“Mange har intentioner om at komme ud og løbe, men så er vejret dårligt, og man kommer ikke lige afsted. Det er lidt noget andet at komme ned og træne. Her bliver man registreret, hver gang man kommer, og hvis man ikke har været her i 14 dage, så sender vi en e-mail ud, og fortæller folk, hvor meget vi savner dem her”, smiler hun.

Gode intentioner

De mange nye medlemmer betyder, at der, især om eftermiddagen og om aftenen, er godt fyldt op med trænings-entusiaster ved maskinerne. Men allerede om få måneder er det, ifølge souschefen, begyndt at tynde ud blandt de slankehungrende, nye medlemmer:
“Nogle træner her en uge, og så er det ovre. Vi oplever også folk der kommer og melder sig ind, men som aldrig når herned at træne, inden de melder sig ud igen. Men de fleste de holder ved, i hvert fald nogle måneder”.

En hjælpende hånd

En del af de nye medlemmer benytter sig af muligheden for at få tilknyttet en personlig træner eller en fitnessinstruktør. Ifølge Joye Meulengracht er tendensen lige nu, at mange af dem der træner, de gerne vil hjælpes i gang, og samtidig forpligter det på en anden måde, når man har en aftale med en træner:
“Når du har en personlig træner, så har man en der går med rundt og træner sammen med dig. Man bliver presset til det yderste, og træneren sørger også for, at man laver alle øvelser helt korrekt. Det er der mange der godt kan lide”.
Kim Pedersen er personlig træner i Fitness 1, og allerede sidste måned begyndte antallet af henvendelser at stige:
“I december fik jeg vel omkring 30 henvendelser, og i løbet af de sidste par dage har jeg booket mere end 60 timer, så det er ret meget på kort tid. Det er lidt som om, at folk er kommet lidt tidligere i gang, og det er jo kun godt”, forklarer Kim Pedersen, der opfordrer de nye medlemmer til at tage den med ro de første par uger:
“Det er jo rigtig fint, at de er kommet i gang. Mange begynder med at træne fem-seks gange om ugen, og så bliver det gradvist færre og færre gange for hver uge. Så er det bedre at sætte sig et mål om at træne eksempelvis tre gange om ugen, og så holde det resten af livet”.

Plads til alle

På trods af de mange nye medlemmer, der gerne vil træne meget og ofte, så forsikrer souschefen i Fitness 1 dog om, at der er plads til alle i centret:
“Vi har fået en stor, ny holdsal med mulighed for at være op til 300, så vi er godt rustet. Selvfølgelig er der mange der træner fra om eftermiddagen, når man har fri fra arbejde, og ud på aftenen. Men vi har åbent fra 06.00-22.00 så der er rig mulighed for at få brugt sit nye medlemsskab”, slutter Joye Meulengracht, inden hun også selv skal i gang med nytårsforsættet: En sundere, og mere aktiv livsstil.

Publiceret 06 January 2014 11:00