Lars Buch, erhvervschef i Varde.

Lars Buch, erhvervschef i Varde.

Vardes erhvervschef:

“Slip bremsen lidt mere her i det nye år”

Alle taler om det høje danske omkostningsniveau, at vi skal forbedre produktiviteten for at klare os i den globaliserede verdens konkurrence.
Men vi har gode eksempler på, at det godt kan lade sig gøre. Varde Kommune har i 2013 hædret 14 mindre lokale gazellevirksomheder for deres økonomiske vækst, og vore største virksomheder klarer sig også godt.
Mange virksomheder har potentiale til mere. Men på et presset marked med vanskelige finansieringsvilkår kan det være svært for en ejerleder at finde incitamentet til at tage bøvlet og en ny økonomisk risiko – når det nu faktisk går meget godt her og nu.
Jeg tror, at det er vores største udfordring i 2014 – at turde slippe håndbremsen. At gøre noget nyt eller mere, at få ny viden med om bord, tage de nye teknologier i brug - eller at gøre klar til at lade nye kræfter tage over.
Varde Erhvervs- og Turistråd vil i 2014 arbejde for et øget samarbejde – mellem dem der vil og kan. Via netværk og sparring, ved hjælp til iværksættere og med ny viden og inspiration til at vi alle gør lidt mere og gør det smartere. Lad os alle slippe bremsen i 2014!

Publiceret 06 January 2014 12:00