Foto: Rasmus Baaner.

Foto: Rasmus Baaner.

Bliv glad

Når du har fundet ud af det, så sørg for mere af det i dit liv. Så er der bedre overskud til alle udfordringerne

Af
Af Ina Bjerregaard

Januar er som regel lig med slankekure, kolde afvaskninger og dårlig samvittighed over alt det, man spiste i julen, ikke nåede og træthed over alt det, januar nu har ført med sig.
Derfor skal mange af weekenderne måske også bruges på at indhente det forsømte.
Det kan man så også blive træt af.
I stedet kan man bruge noget af weekenden på at fokusere på at gøre noget af det, der gør en glad i stedet for.

Hvem vasker hos dig?

Hjerneforskere mener, at hjernen er så viseligt indrettet, at det man fokuserer på, det bliver ens virkelighed, og hvis man fokuserer på det, der gør en glad, så bliver man vel også glad og tilfreds - og kan dermed være noget for andre.
Ja, jeg ved godt, at de fleste har partner, familie, børn og kæledyr og altså ikke bare kan skubbe alt til side. Og hvis du ikke sætter en vask over, så er der nok ikke noget rent tøj.
Men alligevel. Måske kan man godt få tid til det sjove ved siden af.
Hvilket minder mig om en af min datters veninder, der er meget hesteinteresseret. Det er hendes far også, så der deler de mange dejlige oplevelser.

Også en kilde til glæde. Formel 1 hvalp på fem uger. Foto: Ina Bjerregaard.

Også en kilde til glæde. Formel 1 hvalp på fem uger. Foto: Ina Bjerregaard.

Købt hjælp

Da moderen klagede over, at der manglede hjælp derhjemme, (grundet den store hesteinteresse og de mange delte oplevelser) og viste den overfyldte vasketøjskurv frem, sagde manden: Den klarer jeg. Han styrtede ud af huset og en halv time senere kom han glædestrålende hjem og udbrød:
"Værsgo, nu har jeg løst problemet."
Hvad tror du, han havde med hjem?
Ja, ganske rigtigt. Ikke en au-pair men en ekstra vasketøjskurv, for så væltede tøjet jo ikke længere ud over det hele.

Te og stjerneskud

Nuvel, ting, der gør en glad, behøver ikke være spa-ophold af mange timers varighed eller koste en bondegård eller to. Så hvad gør dig glad?
For mit vedkommende er det en god kop te, et stjerneskud en stjerneklar aften, en god bog, man lige skal til at gå i gang med, en løbetur, når noget lykkes på arbejdet, når jeg lige finder et godt tilbud, fordi jeg ved, at hvis jeg sparer lidt, så vil det glæde både min mand og hans afdøde far, der var landpost og forsørgede kone og fire børn på en landpostløn.
(Nå ja, min mand ville nok være mere glad, hvis jeg ikke købte noget. Men alligevel. Jeg synes, jeg har skåret mine taske - og sko-indkøb ned til et minimum).
Men så er der jo fred og ro. Det skal man ikke kimse af. Især ikke hvis man er en smule introvert.

Sofaglæde

Sofaen er også god at blive glad i. Men selv om jeg nævner te, løbeture og bøger først, så er det, jeg bliver mest glad af nok – trods alt – min mand, børn, familie og hund.
Så dem vil jeg fokusere på i denne weekend og gøre dem glade også.
Hvad vil du fokusere på?
Rigtig god weekend.
Venlig hilsen
Ina Bjerregaard
Weekendredaktør.

null

Publiceret 19 January 2014 07:00